Replici tăioase la atacul lui Călin Popescu Tăriceanu contra membrilor USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, şi deputatul USR Cristian Ghinea au răspuns sâmbătă atacului liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a afirmat că Cioloş scrie despre onestitate, nu şi despre legăturile cu Securitatea, în timp ce cei din USR sunt urmaşii securiştilor şi nişte „neterminaţi“.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur, sâmbătă, la adresa USR, spunând că membrii acestui partid „sunt urmaşii securiştilor de pe vremea lui Ceauşescu reîncarnaţi, sunt traşi din spate de diferite sfori” şi sunt „nişte neterminaţi”.

„Am văzut o postare a dlui Cioloş acum o zi-două. Vorbea de onestitate, dar de legăturile cu securitatea nu ne spune nimic? Mie USR îmi spune un singur lucru, că ăştia sunt urmaşii securiştilor de pe vremea lui Ceauşescu reîncarnaţi, sunt traşi din spate de diferite sfori de cei care au făcut parte înainte din vechile structuri de securitate şi evident că nu pot să am încredere şi cred că mulţi români îşi dau seama de acest lucru, nemaivorbind de trăznăile politice pe care le debitează, începând cu Raluca Prună care spunea că drepturile şi libertăţile sunt un moft, cu fătuca aia care a fost ministru al Finanţelor, care spunea că românii trebuie să muncească pe 2 lei, cu fătuca asta care de curând vorbea despre proprietate spunând că nu avem nevoie de proprietate”, a afirmat Tăriceanu,  numindu-i "neterminaţi" pe cei de la USR, într-o conferinţă de presă la Bacău, conform G4media.

Primul care i-a răspuns a fost Cristian Ghinea, care l-a numit pe Tăriceanu "manechinul agitat", "figură tristă a politicii româneşti" care "chiar este urmaş de securist, un turnător securist care şi-a înfundat colegii în puşcăriile comuniste".

El a solicitat verificarea semnăturilor prezentate de PSD şi ALDE pentru europarlamentare, susţinând că nu a văzut în stradă pe cineva să fi strâns aceste semnături. 

"Acum câteva luni am spus că ALDE România va fi expulzat din ALDE Europa şi spumele pe care le face acum ca şampania acrită sunt provocate de faptul că circulă o scrisoare prin Bruxelles care arată că liderii de acolo s-au săturat de minciunile lui Tăriceanu. Acesta a minţit că va opri atacurile la justiţie, a minţit că va promova parteneriatul civil. A pus capac când cei de la ALDE România au votat contra lui Kovesi în Parlamentul European. Căline, ţi se apropie funia de par, băiatule!", a spus Ghinea.

Dacian Cioloş a avertizat că cea terminată va fi cariera politică a lui Tăricenu.

"Domnul Tăriceanu spune că suntem nişte „neterminaţi”. Îl anunţ că, atunci când o să ne terminăm treaba împreună cu românii care se trezesc şi ne susţin, terminată o să fie cariera politică a dumnealui", a scris Cioloş pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite