Renate Weber, despre şansele Codruţei Kovesi de a ajunge procuror european: S-a dus acolo pe cont propriu şi trebuia lăsată pe cont propriu. A distrus DNA

Renate Weber, despre şansele Codruţei Kovesi de a ajunge procuror european: S-a dus acolo pe cont propriu şi trebuia lăsată pe cont propriu. A distrus DNA

Renate Weber

Renate Weber, candidat pe lista ALDE la alegerile europarlamentare, a vorbit, la Adevarul Live, despre şansele Laurei Codruţa Kovesi de a mai ajunge în fruntea Parchetului European, după ce au eşuat mai multe runde de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul UE. „Eu, dacă aş fi fost acolo, în COREPER ( for al Consiliului UE - n.r), nu aş fi susţinut-o, pentru felul în care a manageriat DNA“, susţine Renate Weber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul: Ce şanse mai are doamna Kovesi să mai obţină postul de procuror-şef european? Ce se întâmplă cu voturile primite în PE?
Renate Weber: Voturile rămân. Nu sunt voturile Parlamentului, ci au fost date de două Comisii din PE. Depinde cine va face parte din noua echipă de negociere a Parlamentului cu Consiliului UE. Avem un Regulament destul de vag. Aşa e când legiferezi pe repede-nainte. Va continua procesul de negociere. Consiliului UE nu renunţă la poziţia sa pentru candidatul francez, care m-a impresionat.
 

Cine are putere mai mare: PE sau Consiliul UE?
Întotdeauna Consiliul, care înseamnă guvernele statelor membre.

A greşit Guvernul României pentru că nu a susţinut-o pe Kovesi?
Doamna Kovesi nu trebuie nici susţinută, nici împotriva ei făcut ceva. Doamna Kovesi s-a dus acolo pe cont propriu şi trebuia lăsată pe cont propriu. Eu, dacă aş fi fost acolo, în COREPER, nu aş fi susţinut-o, pentru felul în care a manageriat DNA. După ce azi a apărut acel amplu raport al Inspecţiei Judiciare, vedeam că doamna Kovesi a făcut dezastru acolo, a distrus DNA.
 

Nu a pierdut România o şansă de a obţine o funcţie importantă la nivel european?
Nu e o funcţie a României. E o funcţie pe cont propriu. Cine se duce acolo trebuie să fie un procuror independent, care conduce o instituţie. România nu a pierdut aici o şansă. România are nevoie de un comisar în viitoarea Comisiei cu un mandat puternic.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: