Remus Cernea, proces câştigat cu Marian Munteanu, care îi cerea daune de 1 milion de lei: M-am apărat singur şi, din respect, nu i-am cerut cheltuieli de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea aşteaptă, totuşi, scuze publice
Remus Cernea aşteaptă, totuşi, scuze publice

Politicianul şi activistul Remus Cernea a anunţat că a câştigat procesul cu fostul lider al Pieţei Universităţii Marian Munteanu, care îl acuzase că l-a calomniat şi îi solicita despăgubiri morale.

Într-un text publicat pe Facebook, Remus Cernea scrie că Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Marian Munteanu, care l-a acuzat că l-a denigrat într-un articol semnat în Vox Publica în urmă cu doi ani. Drept urmare, fostul lider al Pieţei l-a acţionat în instanţă şi i-a cerut daune morale de un milion de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

„M-am apărat singur şi, din respect pentru ceea ce a reprezentat tânărul Marian Munteanu în cursul demonstraţiilor din Piaţa Universităţii în 1990, nu i-am cerut cheltuieli de judecată. Pentru ce m-a dat în judecată? Pentur că am publicat un articol în preajma alegerilor locale din 2016, după ce domnia sa fusese desemnat candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, articol în care am prezentat o serie de declaraţii ori acţiuni ale sale pe care i le-am criticat“, explică Cernea. 

În articolul „Marian Munteanu şi extremismul politic“, publicat în aprilie 2016, Cernea afirma că numirea lui Munteanu drept candidat pentru Primăria Capitalei din partea PNL reprezintă o imensă eroare politică, precizând că acesta are vederi naţionaliste, fundamentalist ortodoxe, negaţioniste faţă de Holocaustul din România şi homofobe, precum şi un discurs agresiv. De asemenea, Cernea a invocat faptul că Munteanu a activat alături de organizaţii şi formaţiuni politice naţionaliste şi/sau extremiste: Partidul Comunist Român, Mişcarea Pentru România (de factură naţional-creştină şi de inspiraţie filo-legionară), Partidul Unităţii Naţionale Române (PUNR) şi Partidul Naţional Român (înfiinţat de fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu).

Textul venea pe fondul unor afirmaţii făcute de Munteanu potrivit cărora „în România nu a existat niciun fel de holocaust antievreiesc“.

Cernea a precizat că şi-ar dori ca Marian Munteanu să prezinte scuze publice pentru declaraţiile sus citate. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite