Relu Fenechiu: „Oficial am fost demis. Constituţional am fost revocat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat că s-a întâlnit sâmbătă cu premierul Victor Ponta pentru „a-i preda” mandatul de la Ministerul Transporturilor. El a confirmat că l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-şi prezenta demisia de la minister, dar că nu există un document oficial depus la Guvern.

„Atât timp cât eu eram într-un colţ de ţară, iar premierul era în alt colţ de ţară nu puteam să îmi prezint demisia decât telefonic. Dincolo de toate, procedura constituţională este revocarea. Oficial am fost demis. Constituţional am fost revocat. Nu, nu, oficial, mi-am prezentat demisia. Nu există o hârtie făcută“, a declarat Relu Fenechiu într-un interviu pentru Gândul.

Fenechiu a mai precizat că marţi va organiza o conferinţă de presă în care va răspunde la toate întrebările, inclusiv la cele privind CFR Marfă.

În altă ordine de idei, fostul ministru al Transporturilor a spus că, în următoare perioadă, îşi va lua o vacanţă: „Acum nu mai am treabă. Am muncit jumătate de an, jumătate de an pot să fiu liber“.

Curtea Supremă l-a condamnat, vineri după-amiază, pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curţii Supreme.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, imediat după condamnarea lui Relu Fenechiu, că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor. Prim-ministrul aşteaptă, la începutul săptămânii, o nouă propunere din partea PNL.

Conform legii, interimatul poate fi asigurat pe o perioadă de maximum 45 de zile. La scurt timp după anunţarea sentinţei de către Curtea Supremă, Victor Ponta a declarat, la România TV, că Relu Fenechiu a fost unul dintre cei mai eficienţi miniştri în cele şase luni de mandat.

„Nu îmi pare rău că l-am numit ministru. În cele şase luni de mandat, a fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi. Îmi pare rău să pierd un ministru ca el“, a declarat premierul.


Citeşte si:

Cătălin Striblea, despre FENEGRUP: „Aşa a ajuns Relu doar ministrul trenurilor”

„Prin 2011 circula informaţia că Relu Fenechiu s-ar fi dus la Cotroceni să negocieze o eventuală împrietenire a PNL-ului cu un PDL slăbit. Traian Băsescu ar fi dorit astfel o ranforsare a dreptei pe lângă un guvern din ce în ce mai lipsit de popularitate. Nu ştiu ce ar fi dorit Relu Fenechiu, care ar fi fost însoţit la întâlnire de Teodor Meleşcanu”, scrie jurnalistul Cătălin Striblea, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Daniel Şandru, politolog: „Seriozitatea” domnului Fenechiu şi „strângerea de inimă” a domnului Nichita

„Domnul Relu Fenechiu, deputat naţional-liberal de Iaşi şi, până ieri, ministru al Transporturilor în Guvernul Victor Ponta este un politician creat „prin sine însuşi”. Într-un timp rezonabil, dacă ne raportăm la evoluţia postcomunistă a societăţii româneşti, Relu Fenechiu a reuşit să acumuleze capital economic pe care apoi l-a convertit în capital politic”, scrie politologul Daniel Şandru, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ascensiunea şi decăderea lui Fenechiu. Traseul de la bişniţar la înalt demnitar

În anii studenţiei, Relu Fenechiu vindea blugi colegilor din cămin. Imediat după Revoluţie, s-a împrumutat de 200 de dolari cu care şi-a deschis o firmă de construcţii care l-a propulsat în afaceri şi în politică.

VIDEO Ponta: „Am vorbit de două ori cu Fenechiu, mi-a confirmat de fiecare dată că demisionează“

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, iar acesta a precizat de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu.

Elena Udrea, despre condamnarea lui Relu Fenechiu: Mulţumim, USL!

Deputatul PDL Elena Udrea a scris pe o reţea socială că USL a făcut din România singura ţară europeană în care un ministru a fost condamnat penal, obţinând astfel “încă o performanţă”.

„Dosarul Transformatorul“. Fenechiu, prima declaraţie după sentinţă: „Până acum, nu am tratat cu seriozitate procesul, ştiindu-mă nevinovat“

Ministrul demisionar al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat pentru Mediafax că  până în prezent nu a tratat cu seriozitate procesul în care este implicat deoarece ştia că este nevinovat, dar că din acest moment va trata cu seriozitate cazul. Totodată, acesta a precizat că nu îşi va da demisia din Parlament.

Victor Ponta, interimar la Transporturi în locul lui Relu Fenechiu

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, imediat după condamnarea lui Relu Fenechiu, că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor. Prim-ministrul aşteaptă o nouă propunere din partea PNL.

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Instanţa Supremă a anunţat vineri după-amiază decizia în dosarul „Transformatorul“, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi vândut către Electrica Moldova. Ministrul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curţii Supreme.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite