Relaţia de prietenie dintre R0mânia şi China, faza gesturilor: Zgonea se ţine de mână cu premierul chinez

Relaţia de prietenie dintre R0mânia şi China, faza gesturilor: Zgonea se ţine de mână cu premierul chinez

Zgonea şi Gaoli FOTO Facebook

Vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli, s-a aflat ieri într-o vizită în România. A avut întrevederi cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, dar şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a postat pe contul de Facebook o fotografie inedită: el şi premierul chinez ţinându-se de mână.

La finalul întâlnirii pe care Zhang Gaoli a avut-o la Parlament cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, acesta a postat pe contul  personal de Facebook o serie de fotografii surprinse cu ocazia acestui moment. Una dintre ele arată legătura foarte strânsă a parteneriatul româno-chinez: Zgonea şi Gaoli se ţin strâns de mână.


Descrierea albulmului foto este următoarea: "Relaţia tradiţională dintre România şi China impune, în anul 2014, activarea colaborării între legislative ţărilor noastre. Cunoaşterea mecanismelor care stau la baza legislaţiei româneşti, precum şi a cadrului juridic generat de Adunarea Naţională Populară, vor face posibilă trecerea la o etapă concretă a proiectelor economice angajate între ţările noastre".

După ce Zgonea a fost ironizat pentru atitudinea sa, preşedintele Camerei Deputaţilor a reacţionat: „Dragi prieteni, am observat reacţii virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui să fim mai atenţi la ce presupune cultura altor state şi să renunţăm la a mai privi lumea prin lentila îngustă a ceea ce ne este familiar. Înaintea unor comentarii şi articole care vor să vândă senzaţionalul, aş fi apreciat o minimă documentare şi ceva mai multă deschidere faţă de un gest specific altor culturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: