Rectorul SNSPA: Liviu Dragnea ar putea fi declarat persona non grata de mai multe cancelarii occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, susţine că liderul PSD, Liviu Dragnea, riscă să primească statutul de persona non grata din partea mai multor cancelarii occidentale şi că există inclusiv voci la Washington care cer ca preşedintele Camerei Deputaţilor să fie inclus pe „lista Magnistsky“, rezervată în special unor personaje acuzate de încălcări ale drepturilor omului şi de corupţie.

Remus Pricopie a declarat, pentru Ziare.com, că includerea lui Liviu Dragnea pe lista persoanelor non grata ar fi o „lovitură devastatoare” atât pentru politician, cât şi pentru partidul pe care îl conduce, mai ales că sunt „voci la Eashington D.c.“ care cer şeful social-democraţilor români să fie pe lista Magnistsky. 

„Având în vedere modul în care au evoluat lucrurile, cu precădere în ultimele luni, şi mă refer aici la: 

(a) distorsionarea mandatului unor instituţii publice şi folosirea acestora în bătăliile politice, 

(b) falsificarea unor informaţii publice sau prezentarea lor într-un mod trunchiat, 

(c) obstrucţionarea dreptului la liberă exprimare şi folosirea violenţelor în mod nejustificat sau chiar ilegal, 

(d) atacul la adresă unor categorii sociale şi minorităţi etnice, 

(e) atacurile la adresă partenerilor strategici, că de exemplu UE, NATO, 

(f) promovarea unui discurs naţionalist şi xenofob, 

(g) promovarea unei legislaţii care să contravină regulilor internaţionale privind combaterea corupţiei-iar lista, din păcate, poate continuă-nu exclud că mai multe cancelarii occidentale să oficializeze ceea ce se ştie deja în mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea să fie declarat persona non grata .

Dupa cum ştiţi, deja există voci în Washington D.C. care cer ca domnul Liviu Dragnea să fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa, dar şi pentru PSD. Ar fi păcat să se ajungă în această situaţie!”, a declarat rectorul SNSPA pentru ziare.com

Rectorul SNSPA îi ia apărarea lui George maior, despre care spune că a acţionat corect în momentul în care a dat acele declaraţii despre Rudolph Giuliani. „Este pentru prima dată în trei decenii când un diplomat român, George Maior, Ambasadorul Romaniei in SUA, este atacat oficial de al treilea om în stat pentru că a apărat un punct de vedere agreat la nivelul celor doua state şi nu a confirmat o poziţie particulară, aşa cum ar fi dorit dl Dragnea. Cu alte cuvinte, Domnul Dragnea a încercat să înlocuiască mandatul oficial al diplomatului român, formulat de acesta în concordanţă cu interesul naţional, cu o poziţie care exprimă un interes privat“, a mai spus Pricopie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite