Reacţii în PSD după scrisoarea Gabrielei Firea. Buzatu: Eu aş exclude din discuţie noţiunea de împăcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui şi preşedinte CJ Vaslui, a declarat, în cadrul unei intervenţii la Realitatea TV că ceea ce a invocat Gabriela Firea în scrisoarea deschisă pentru colegii săi se va discuta în formaţiune, dar că ar „exclude din discuţie noţiunea de împăcare“.

„Am citit scrisoare doamnei Firea, care a fost foarte prezentă în media zilele acestea. Evident, are nişte nemulţumiri şi încearcă să ne expună în diverse feluri, fie prin apariţii tv, fie prin scrisori deschise, prin care încearcă să aducă la cunoştinţă colegilor neregulile din PSD. Dumneai încearcă să provoace o discuţie în interiorul partidului şi probabil se va rezolva. Eu aş exclude din discuţe noţiunea de împăcare. Este vorba de constatare unor lucruri şi de găsirea unor soluţii. Până la urmă, eu cred că e mai bine să spune lucrurilor acestora pe nume“, a afirmat preşedintele PSD Vaslui, unul dintre cei mai longevivi baroni social-democraţi, într-o intervenţie la Realitatea TV. 

Europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, a afirmat, că partidul va ieşi din această situaţie şi mai unit, deoarece formaţiunea a avut mereu maturitatea necesară de a revolza neînţelegerile. „PSD este un partid puternic şi unit. Eu sunt sigură că din această situaţie PSD va ieşi şi mai unit, pentru că de fiecare data când au existat probleme, a existat maturitatea necesară ca ele să fie rezolvate. Nu cred că lucrul acesta va destabiliza PSD şi nu cred că nu vom avea maturitatea necesară să rezolvăm aceste neînţelegeri. Fiecare poate să-şi exprime punctul de vedere", a declarat eurodeputatul PSD, Gabriela Zoană, vineri, la Antena 3.

Primarul general Gabriela Firea le-a adresat colegilor din PSD o scrisoare deschisă în care justifică ultimele sale critici la adresa lui Liviu Dragnea şi de ce i-a cerut demisia lui Carmen Dan. 

Gabriela Firea le-a explicat de la început colegilor de partid că nu s-ar fi ajuns la această scrisoare şi apariţia în mediul public a tensiunilor din PSD, dacă Liviu Dragnea şi cei din jurul acestuia ar fi ţinut cont de discuţiile anterioare, în care primarul general al Capitalei a explicat problemele cu care se confruntă. 

De asemenea, Firea a precizat că nu este o disidentă, nu vrea să fie preşedintele PSD şi nici nu e intersată de o candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării.  Nu în ultimul rând, Firea şi-a exprimat optimismul că nu se va ajunge la excluderea sa.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite