Reacţii după Referendum: Dragnea ne-a adus pe marginea prăpastiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea - referendum pentru familie / FOTO Inquam Photos / George Călin / 6 oct 2018

Eşecul răsunător al Referendumului a provocat ample reacţii, nu numai din punct de vedere politic, ci şi economic. Fostul şef al ANAF Gelu Ştefan Diaconu avertizează că, prin politicile sale şi dorinţa de a scăpa neapărat de puşcărie, Liviu Dragnea ne-a adus pe marginea prăpastiei.

„România merită să fie membră a familiei civilizate europene! Un popor care reacţionează aşa la un referendum promovat agresiv de propaganda oficioasă merită să îşi câştige locul definitiv în Europa”, notează fostyul şef al ANAF.

Acesta aminteşte de luna decembrie 1999, când „graţie deschiderii euro-atlantice a preşedintelui Constantinescu, la Consiliul European de la Helsinki, s-a hotărât pe muchie de cuţit deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru România”.

„Îmi aduc aminte că la acea vreme România era într-o criză economico-bugetară profundă, secătuita de capitalismul de cumetrie a înaintaşilor PSD-iştilor de astăzi şi a lipsei de pricepere în guvernare a Convenţiei Democrate.

În plan personal, aşteptam cu mare emoţie această decizie. În cazul respingerii aderării luasem în calcul, evident împreună cu familia, varianta emigrării.

(...) De vreo doi ani, un "grup infracţional" cu adevărat organizat, sub coordonarea lui Liviu Nicolae Dragnea, cu gândul mărturisit al scăpării de puşcărie, ne-a adus pe marginea prăpastiei: excluderea din lumea civilizată europeană.

Rezultatul referendumului ne arată cum o temă serioasă este dusă în derizoriu. Dar ne mai arată ceva, mult mai semnificativ:

⁃ când biserica se amestecă cu interesele politicienilor puşcăriabili sfârşeşte prin a se compromite public;

⁃ politicienii care mizează pe influenţa clericilor ca vector electoral, pompând bani şi privilegii acestora, au luat şi vor lua o mare ţeapă”, scrie Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite