Reacţii politice privind mitingul din Piaţa Victoriei. Cioloş: „Nu voi fi văzut în piaţă diseară, dar sunt împreună cu voi“. Reacţia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că mesajele transmise de PSD împotriva diasporei „au devenit tot mai agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit“. Pe de altă parte, liderul PMP cere ca mitingul din Piaţa Victoriei să nu fie confiscat de politicieni. La rândul său, Dacian Cioloş, liderul Mişcării România Împreună, a anunţat că nu va merge în Piaţa Victoriei, dar rămâne alături de manifestanţi.

UPDATE Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD: „Diaspora sau românii aflaţi la muncă, din caremulţi sunt membri PSD, neau amintit mai multe lucruri. Ne-au sugerat ca la fiecare ambasadă să fie un departament economic care să-i ajute. La fel cum fac cei de la Bucureşti. Prea puţin dintre cei care au plecat de acasă nu spun că nu vor să se întoarcă. Cei de afară sunt fraţii noştri. 

Cei de aici sunt o mână de manifestanţi profesionişti. Dvs aţi dat pe Digi24 că un român a spus că împuşcă în cap jandarmii. În schimb, dumneavoastră mă cenzuraţi pe mine că vorbesc de acei oameni cu probleme la cap. Oamenii să nu cadă în capcane. Eu îi ştiu pe români deştepţi“, a declarat social-democratul. 

Codrin Ştefănescu a subliniat şi faptul că Dacian Cioloş, cu toate că a anunţat că nu participă la miting, probabil va încerca să-şi lanseze o candidatură la prezidenţiale.  


„Protestul nu trebuie confiscat de partide sau politicieni. Noi putem fi doar solidari cu această formă de exprimare a nemulţumirii faţă de Guvernul Dragnea-Dăncila!“, a scris Eugen Tomac, lider al PMP, pe pagina sa de Facebook. 

Preşedintele PMP, el însuşi un fost ales votat de diaspora, punctează faptul că PSD şi Guvernul au avut mesaje agresive faţă de cetăţenii români plecaţi să muncească în străinătate. „În ultima perioadă, mesajele PSD împotriva diasporei au devenit tot mai agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit pentru a-şi întreţine copiii rămaşi acasă sau persoane apropiate aflate în întreţinerea lor. Cei care formează Diaspora nouă de astăzi nu mai sunt români plecaţi în străinătate. UE nu mai înseamnă străinătate pentru noi; toţi cetăţenii europeni au drepturi şi şanse egale. Libertatea de circulaţie este un drept ce stă la baza creării Uniunii Europene, iar libertatea de a-ţi alege un loc de muncă oriunde în Europa izvorăşte din acest drept garantat de tratatul de aderare al României la UE“, a mai afirmat Tomac.

Părerea lui Dragnea despre mitingul diasporei

Mitingul românilor din diaspora, anunţat pentru vineri în Piaţa Victoriei, este unul politic, a spus joi seara Liviu Dragnea, avansând ideea că acesta ar fi un motiv pentru care organizatorul să nu şi-l mai asume.

„Este un miting politic. Orban a spus că merge, USR merge. Cioloş a spus că merge. Nici măcar organizatorul nu şi-l mai asumă. Îmi exprim speranţa că vor fi proteste paşnice. Doar îmi exprim această speranţă. Fiecare decide ce vrea să facă", a spus preşedintele PSD joi seară, la România TV.

Dragnea a răspuns şi la o întrebare privind la modul de pregătire a forţelor de ordine, afirmând că acestea sunt pregătite.

 "Eu cred că sunt pregătite. Din câte ştiu eu, sunt pregătite. Jandarmii, aduceţi-vă aminte, au fost loviţi, au fost bruscaţi, au fost răniţi. Totuşi, chiar şi-au făcut datoria, fără să provoace ei violenţă. O să vedem mâine, până la urmă", a spus el.

Cioloş: Nu voi fi văzut în piaţă diseară, dar sunt împreună cu voi

Dacian Cioloş a anunţat că nu va merge în Piaţa Victoriei, dar că este alături de cei ieşiţi în stradă. „Nu voi fi văzut în piaţă diseară, dar sunt împreună cu voi, cu cei care nu vă abandonaţi demnitatea în faţa celor care ne vor adormiţi, anesteziaţi, manipulaţi cu poveşti despre Soroş sau statul paralel. Sunt împreună cu voi cu gândul şi aspiraţia şi fapta“, a scris Dacian Cioloş pe Facebook. 

„Împreună cu voi îmi voi asuma însă, tot ce trebuie să-mi asum în lunile şi anii care vin, voi aduce partea mea de contribuţie la România pe care iată, îndrăznim să o visăm tot mai mulţi, cu tot mai mult curaj“, a completat fostul premier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite