Reacţii în PNL după achitarea lui Orban. Turcan: Ne bucurăm pentru Orban. Zlati: Pot spune că, acum, DNA mi se pare cam de porc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă. FOTO Inquam Photos

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a comentat achitarea liberalului Ludovic Orban, afirmând că decizia magistraţilor este o „dovadă“ a faptului că justiţia este independentă. Pe de altă parte fostul lider al liberalilor, Alina Gorghiu, a subliniat că e nevoie de o lege a „răspunderii magistraţilor“ şi a amintit că prin acest dosar Orban a fost scos din cursa pentru Capitală.

Fostul deputat Ludovic Orban a fost achitat marţi, de instanţa supremă, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti, şi-a folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală din vara anului trecut. 

„Ne bucurăm foarte mult pentru colegul nostru, Ludovic Orban, şi am avut încredere în el, aşa cum avem încredere şi în alţi colegi, că sunt nevinovaţi, dar trebuie să separăm lucrurile. Această bucurie pe care o avem pentru problema personală cu care se confrunta Ludovic Orban nu trebuie amestecată cu problema de sistem", a spus Turcan, potrivit News.ro. Liderul PNL a afirmat că această achitare este o dovadă a „ndependenţei" sistemului de justiţie. Turcan nu a răspuns însă şi la întrebarea dacă Ludovic Orban va putea candida pentru vreo poziţie în conducerea PNL la viitorul congres.

„Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?! De eficienţa inspecţiei judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiţia din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative şi dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-URI sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-şi spele belelele. Nu ştiu câţi va amintiţi că Orban a fost scos în ultima secundă din cursa pentru Primaria Generală...uite cum se scrie istoria“, a scris fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu. 

Fostul deputat Radu Zlati a avut o reacţie mai dură faţă de DNA, în urma acestei achitări. „Pot spune că, acum, DNA mi se pare cam de porc? Bravo Ludovic Orban, ruşine DNA“, a scris pe pagina sa de Facebook, Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu în perioada în care fostul lider liberal a fost preşedintele interimar al României. 

Radu Zlati Facebook
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite