Reacţia UDMR după declaraţiile lui Laufer: Nu numai că au fost necumpătate, dar sunt şi inacceptabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Korodi, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. FOTO Eduard Enea
Attila Korodi, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. FOTO Eduard Enea

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, consideră că declaraţiile lui Ilan Laufer, făcute după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării, sunt inacceptabile, motiv pentru care le respinge cu fermitate, potrivit Agerpres.

„Declaraţiile lui Ilan Laufer eu cred că nu numai că erau necumpătate dar sunt inacceptabile. Şi aş începe cu partea a doua. Să zici unei organizaţii democratice, care reprezintă comunitatea germană, că este urmaşa unei organizaţii nazist-fasciste este inacceptabil. Toate comunităţile etnice au şi menirea şi cumva obligaţia să creeze foruri instituţionale prin care să se organizeze şi în zona politică, administrativă şi să poată să se reprezinte“, a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

„Şi FDRG este una dintre aceste organizaţii şi tocmai au menirea aceea de a reprezenta comunitatea germană şi orice asemănare, asociere cu o organizaţie care a fost prezentă în perioada fascistă, în timpul ocupaţiei germane în acest spaţiu este inacceptabilă şi o respingem cu fermitate. Pentru că a doua zi poate să fie o altă organizaţie, a altei comunităţi“, a continuat liderul deputaţilor UDMR. 

Reacţia UDMR vine după ce Ilan Laufer a declarat că preşedintele Klaus Iohannis e antisemit, după ce l-a refuzat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. 

„Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite. A refuzat şi blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel“, a declarat Ilan laufer, marţi seară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite