Reacţia Tineretului Naţional Liberal în scandalul plinatelor false despre USR-PLUS distribuite la Cluj: cei responsabili au fost excluşi din organizaţie VIDEO

Reacţia Tineretului Naţional Liberal în scandalul plinatelor false despre USR-PLUS distribuite la Cluj: cei responsabili au fost excluşi din organizaţie VIDEO

Tineretul Naţional Liberal (TNL) i-a exclus din organizaţie pe cei responsabili de distribuirea unor pliante atribuite în mod fals Alianţei 2020 USR-PLUS şi dezaprobă inţiativa avută de cei doi membri ai filialei Cluj Napoca a TNL.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tineretul Naţional Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi dintre membri filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS. 
 
Această acţiune individuală reprobabilă, nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL.
 
Explicaţia şi justificarea celor doi foşti colegi a fost că acţiunea lor a fost una de informare a publicului, cu informaţii reale şi verificabile, despre viziunea unor membri din Alianţa 2020, care sunt în opoziţie totală cu unele dintre valorile liberale care consfinţesc dreptul la proprietate, respectiv dreptul asupra propriului corp, dar mai ales dreptul la viaţă al copilului încă nenăscut.
 
Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost una asumată, dezbătută în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal“, scrie într-o poziţie oficială a TNL transmisă Adevărul.
 
Alianţa 2020 USR-PLUS a publicat joi imagini cu persoane surprinse în timp ce distribuie pliante false cu însemnele Alianţei, la câteva ore una dintre acestea fiind identificată ca fiind preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal.
 
”Facem un apel către liderii şi candidaţii PNL să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă”, au transmis reprezentanţii Alianţei, care susţin că ”e păcat” că liberalii şi-au concentrat atenţia pe discreditarea USR-PLUS în loc ”să se bată cu PSD”.
 
Alianţa 2020 USR-PLUS a publicat imagini cu persoane surprinse în timp ce distribuie pliante false cu însemnele Alianţei, la câteva ore una dintre acestea fiind identificată ca fiind preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. ”Facem un apel către liderii şi candidaţii PNL să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă”, au transmis reprezentanţii Alianţei, care susţin că ”e păcat” că liberalii şi-au concentrat atenţia pe discreditarea USR-PLUS în loc ”să se bată cu PSD”.
 
Alianţa USR-PLUS a publicat pe contul de Facebook imagini cu persoane surprinse în Cluj-Napoca în timp ce distribuiau pliante atribuite Alianţei şi care ar promova obligativitatea avortului.
 
 
”Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianţei 2020 USR PLUS şi citate false sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, unul dintre ei chiar preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. Cei doi au fost prinşi în flagrant şi filmaţi în timp ce distribuiau pliantele false şi identificaţi în câteva ore de susţinătorii Alianţei 2020 USR-PLUS”, au scris reprezentanţii Alianţei pe contul de Facebook.
 
Aceştia fac apel la liderii şi candidaţii PNL ”să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianţei 2020 USR PLUS şi a indus în eroare alegătorii”.
 
 
”Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii oneşti de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze. E păcat că PNL a cheltuit bani şi energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD aşa cum am înţeles cel puţin din declaraţiile oficiale ale acestui partid. Aşteptăm să-şi fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuţiei de false declaraţii despre Alianţă”, a mai scris Alianţa 2020 USR-PLUS pe contul de Facebook.
 
În 17 aprilie, Alianţa USR-PLUS a reclamat distribuirea în numele formaţiunii a unor pliante care ar promova obligativitatea avortului şi a anunţat că va depune sesizări la Poliţie şi la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), fiind folosite însemnele electorale ale formaţiunii.
”Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poştale ale unor oameni”, au transmis atunci reprezentanţii Alianţei.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: