Reacţia Opoziţiei la modificările legilor Justiţiei anunţate de Toader: Ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi

Reacţia Opoziţiei la modificările legilor Justiţiei anunţate de Toader: Ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi

Deputatul Cristian inea. FOTO Eduard Enea

Deputatul USR Cristian Ghinea afirmă că modificările propuse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la legile justiţiei sunt grave, el susţinând că, dacă România avea astfel de prevederi, nu ar fi intrat în UE, subliniind că „ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi“. De asemenea, liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat că acete modificări i-ar face pe procurori obedienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mare parte din reforma justiţiei făcută pentru a intra în UE este anulată prin propunerile ministrului de resort de astăzi”, scrie deputatul Cristian Ghinea pe Facebook.

Reprezentantul USR subliniază că „Inspecţia judiciara la MJ e cea mai gravă“, pentru că „ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi“.

„Renunţarea la schema Guvern-CSM-Preşedinte pentru şefia DNA şi DIICOT e o greşeală. Schema asta a asigurat echilibru şi responsabilitate”, mai arată deputatul USR.

Cristian Ghinea continuă: ”Să fiu clar: dacă România avea legile propuse de Tudorel Toader atunci nu ar mai fi intrat în UE. Vom reveni cu detalii. E grav”.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a scris miercuri, pe Facebook, că scoaterea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor de parchete va face ca ministrul Justiţiei să numeasă procurori obedienţi, care să răspundă la comenzi şi care să nu mai îndrăznească să declanşeze anchete împotriva „protejaţilor din clientela politico-economică”. El a ţinut să precizeze că liberalii sunt împotriva modificărilor aduse legilor justiţie şi se vor lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea acestor „enormităţi” care riscă să distrugă independenţa puterii judecătoreşti.

Citeşte şi:

Ministrul Justiţiei, proiect de modificare a Legilor justiţiei. Preşedintele României, scos din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi Procurorului General 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: