Reacţia lui Mihai Voicu după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar acuzat de DNA că le-ar fi impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibi. La câteva ore de la vestea condamnării sale, Ludovic Orban anunţa că Voicu e suspendat din partid.

Mihai Voicu a declarat că s-a autosuspendat din partid şi că se retrage definitiv din politică.

„M-am autosuspendat din calitatea de membru de partid şi mă retrag definitiv din politică. Sentinţa nu este definitivă, dar este un gest normal pe care trebuie să îl facă oricine se află în această situaţie”, a declarat Mihai Voicu, citat de Digi24.

Totodată, Ludovic Orban a spus despre deputatul Mihai Voicu că acesta nu mai este membru al partidului şi că poate reveni doar dacă este achitat de instanţa de fond. „Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situaţia aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanţă este suspendat din calitatea de membru, îşi pierde calitatea de membru, pe care o dobândeşte numai dacă este achitat de instanţa de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecinţă directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat Ludovic Orban, joi, citat de MEDIAFAX.

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Decizia nu este definitivă.

 Decizia de condamnare nu este definitivă, şi poate fi atacată la un complet de 5 judecători.


Istoricul dosarului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite