Reacţia lui Iordache, după scandalul revocărilor: A fost o zi tristă în Parlament, din dorinţa de a schimba nişte persoane. S-a mers prea departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Deputatul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, faptul că Opoziţia nu a reuşit să-l revoce pe Liviu Dragnea sau pe el, din moment ce nu au fost respectate procedurile legale pentru un asemenea demers.

A fost o zi tristă în Parlamentul României, din dorinţa de a schimba nişte persoane. S-a mers prea departe. Toate lucrurile trebuie să respecte nişte norme minimale: Constituţie, Regulament. Astăzi dimineaţă, datorită unui eveniment nedorit, colega noastră Carmen Moldovan a fost chemată la DNA. Astfel, Dragnea m-a împuternicit pe mine. Nimic ieşit din comun pentru că asta se face oricum prin rotaţie de către vicepreşedinţi. Am constatat astăzi încălcarea regulamentelor. Am întrebat liderii de grup, pe colegul meu Daniel Suciu, dacă a solicitat revocarea preşedintelui sau a vicepreşedinţilor. În aceste condiţii eu nu puteam introduce pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului. Am spus că nu e nicio problemă, putem ajunge la revocare dar cu o singură condiţie, să se respecte regulamentul. Colegii din opoziţie au făcut în pauză o şedinţă de partid, au făcut un simulacru de vot, când am solicitat noi vot şi-au scos cartelele şi au plecat. Toate trebuie făcute cu respectarea Regulamentului“, a declarat Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi preşedinte de şedinţă când s-a discutat despre revocarea lui Dragnea şi a sa. 

De asemenea, Iordache a explicat faptul că în sală nu erau nici suficienţi oameni pentru a se observa o nouă majoritate, controlată de Opoziţie. „În acel moment, faptul că, colegii din opoziţie şi-au scos cartelele şi au părăsit sala, din cele trei grupuri parlamentare erau în sală 148 de colegi. Foarte mulţi colegi sunt în deplasări externe, foarte mulţi sunt cu doamna ministru la Bruxelles”, a mai spus deputatul. 

Contrazis de jurnalişti în privinţa numărului deputaţilor prezenţi, liderul de grup al PSD, Daniel Suciu, a venit cu precizări:  „Erau mai puţini, într-adevăr, dar nu s-au pus pe lista de prezenţă. Nu, din contră, nu există colegi de la PSD care să nu asigure majoritatea. Eu sunt foarte curios să văd ce urmează, că au declarat aici foarte voioşi că suntem în situaţia de a nu avea preşedinte la Cameră“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite