Reacţia cântăreţei de la Ministerul Sănătăţii, după ce Tătaru a dispus o anchetă. Băsescu se oferă să o primească în echipa lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codruţa Filip FOTO Facebook
Codruţa Filip FOTO Facebook

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre angajarea fără concurs, pe un post de consilier debutant la Direcţia Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister, a unei cântăreţe fotomodel în vârstă de 24 de ani.

Codruţa Filip, cântăreaţa top-model care s-a angajat la Ministerul Sănătăţii, dar despre care Nelu Tătaru a spus că nu are contract de muncă, i-a atras atenţia şi lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte a anunţat că o va angaja pe Codruţa Filip la cabinetul său de europarlamentar, dacă Nelu Tătaru o dă afară din minister.

„Eu o angajez pe femeia asta la cabinetul meu, deşi mai am trei femei", a anunţat Băsescu vineri seara. "Dacă ministrul Sănătăţii se dezice de acest copil, o angajez eu la cabinetul meu de europarlamentar. Mă revoltă. Doar pentru că este frumoasă, să o dai afară? Mă, fraţilor, dacă aţi ajuns să refuzaţi un absolvent de la "Alexandru Ioan Cuza", ce mai zicem de tâmpiţii din Parlament care au diplome pe la Chişinău şi alte facultăţi?! Spuneţi, bă fraţilor, bogdaproste că s-a angajat la stat! Sunt revoltat că un copil de 24 de ani este ejectat doar pentru că arată bine, aţi înţeles? Dacă Tătaru o dă afară, eu o angajez pe femeia asta la cabinetul meu, deşi mai am trei femei. O angajez ca debutant.", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Reacţia lui Nelu Tătaru

După ce presa a relatat că Ministerul Sănătăţii ar fi angajat-o pe Codruţa Filip, o cântăreaţă de 24 de ani, pentru a se ocupa de gestionarea Spitalelor Regionale, ministrul Nelu Tătaru a negat că aceasta are contract de muncă la instituţia pe care o conduce.

„Am sesizat-o şi eu din presă, noi nu avem până în acest moment niciun contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Am deschis, este deja o anchetă internă la Resurse Umane, să evaluăm cele sesizate de dumneavoastră. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat. De aceea văzând acele imagini, am dispus o anchetă internă la Resurse Umane, să verifice acele legitimaţii, dacă sunt false sau nu", a spus ministrul Sănătăţii.

Codruţa Filip contraatacă

După declaraţiile lui Nelu Tătaru, Codruţa Filip a postat diplomele pe care le deţine şi a afirmat că are dreptul legal să ocupe postul în cauză. În plus, tânăra spune că este discriminată pe motive de gen.

"NU ESTE POSIBIL AŞA CEVA!

Sunt mii de femei frumoase în ţara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că “arată bine?”

1. Am studiat ani de zile, ca să ajung acum să ocup în deplină LEGALITATE un post de CONSILIER DEBUTANT, pentru care nu este necesară EXPERIENŢĂ, ci sunt cerute doar studii în ştiinţe sociale (unde intră şi DREPTUL) sau inginereşti, nicidecum STUDII MEDICALE!!!

Un articol de presă mentiona: ,,Codruta-Elena Filip a ajuns “consilier debutant” la doar 24 de ani”. Dar când ar trebui să “debutez” în profesie? La 40?

Am terminat studiile liceale cu BRIO (medii foarte mari), am diplomă de licenţă în DREPT, la o universitate de stat de prestigiu, cu studiile făcute la ZI, BUGET, la fel şi diploma de disertaţie la care am obţinut NOTA 10!!!! Toate acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a ocupa un astfel de post!

2. DA, în timpul meu liber sunt şi ARTIST. Poate alţi colegi au alte hobby-uri, cum ar fi tenisul, voleiul etc. Ei bine, EU CÂNT! Pasiunea mea este MUZICA! Şi deja se împlinesc 10 ani de când am o carieră artistică. Aşadar, care este problema? Cu ce afectează acest lucru activitatea mea din cadrul Ministerului? Am urmat cursurile de canto ale “Palatului Copiilor” din IAŞI, am participat la numeroase concursuri naţionale, internaţionale, m-am implicat în numeroase proiecte, am fost PR-ul Asociaţiei Studenţilor la Drept aproximativ 3 ani, am participat la multiple traininguri, am făcut internship la GUVERNUL ROMÂNIEI, unde am intrat după o selecţie riguroasă printre primii 220 din 3600 de candidaţi, internship la Palatul Parlamentului, am obţinut în anul 2014 diplomă de excelenţã pentru “TINERI DE VALOARE AI IASIULUI”! AM MUNCIT PENTRU CEEA CE AM OBŢINUT! Mi se pare injust să discriminezi în aşa fel o persoană care este de altfel, mai mult decât CALIFICATĂ pentru funcţia pe care o are, doar pentru activităţile pe care le desfăşoară în TIMPUL LIBER!

3. Am fost evaluată şi selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post! Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecţie, unde m-am clasat pe prima poziţie şi am obţinut un punctaj bun! Şi pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând!

4. Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!

5. Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, şi să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activităţi desfăşurate în afara orelor de muncă etc.

DIN ACEASTA CAUZĂ, TINERII PLEACĂ DIN ŢARĂ! Pentru că nu li se acordă şansa de A DEMONSTRA, fiind judecaţi după ASPECT şi nu numai! Iar dacă li se acordă sansa, sunt târâţi prin noroi!!!

Nu îmi doream să fac publice aceste documente care sunt ale mele, sunt PERSONALE, dar nu se mai poate! Misoginismul acesta a ajuns mult prea departe!!!

Atât am avut de spus!

P.S. Dacă în loc să vă focusati pe problemele reale existente si faceţi can-can, NE MERITĂM SOARTA!", a scris Codruţa Filip, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite