Răzgândirea lui Tăriceanu l-a făcut pe Dragnea să dea înapoi. Liderul PSD nu mai pomeneşte nimic de o ordonanţă de urgenţă pe Codul penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că va vorbi cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-i cere lui Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, să se mişte mult mai repede cu Codul penal. Mai mult, acesta nu mai aminteşte nimic de ordonanţă de urgenţă pentru Codul penal, în condiţiile în care Tăriceanu nu e de acord cu un asemenea demers.

UPDATE Liviu Dragnea, după o şedinţă a coaliţiei PSD-ALDE: „Nu sunt tensiuni în coaliţia de guvernare. O să fim prezenţi cât este necesar ca să se asigure cvorumul, dar nu vom vota. Să-şi asigure numărul de voturi, dacă tot au iniţiat mioţiunea de cenzură. De ce să ne implicăm noi în moţiunea de cenzură“.

Dragnea a subliniat că nu se va dao ordonanţă de urgenţă pentru Codul penal, dar nu se va merge nici pe varianta asumării răspunderii. 

„S-a discutat foarte clşar să nu mai lăsăm loc de întârzieri. Abuzul în serviciu va avea o variantă asumată de PSD. Sunt 16 sau 18 variante. Nu vom putea sta la nesfârşit cu un articol care în opinia multora e neconstituţional. Va fi o formă pe care o vor stabili stabili săptămâna aceasta, astfel âncât Codul penal să intre la votul final“, a completat Dragnea. 

Acesta a lansat şi un atac la adresa jurnaliştilor. „Aţi luat din context şi aţi spus că vreau OUG. Aşa aţi făcut şi cu procurorii, cum că-i ameninţ“, a mai arătat liderul PSD. 

„Eu ştiu ce am vorbit vineri seară. Am spus şi spun şi am spus că trebuie să grăbească procedurile. O să facm o sesiune extraordinară. O să cer az Comisiei (n.r- pentru legile Justiţiei) eu şi domnul Tăriceanu să închidă Codul penal, să meargă la vot“. a declarat Liviu Dragnea, care nu a mai pomenit nimic de varianta ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Penal.  

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, după o întâlnire cu Liviu Dragnea, că nu susţine modificarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă.  „Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare“, a subliniat şeful Senatului. Decizia lui Tăriceanu blochează planul lui Liviu Dragnea. Liderul PSD şi-ar fi dorit ca Guvernul Dăncilă să adopte zilele următoare o ordonanţă de urgenţă care să-i anuleze condamnarea.

Liviu Dragnea a avut vineri seară prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă” şi faptul că Puterea nu ar trebui să se bazeze mereu pe procedura parlamentară a adoptării legilor. „Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament, s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Toate legile sunt atacate, toate sunt retrimise“, a declarat Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite