Răzgândirea lui Cîţu: „Nu se poate reface USL. USR ar putea intra la guvernare, dar după ce avem o discuţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu Foto Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu Foto Inquam Photos / George Calin

Premierul demis, Florin Cîţu, îşi schimbă iar părerea despre modul cum ar putea arăta viitoarea guvernare, în condiţiile spune că ar putea să accepte colaborarea în Executiv cu USR, deşi timp de mai multe zile s-a opus. Pe de altă parte, respinge varianta colaborării cu PSD.

Florin Cîţu îşi schimbă opiniile de la o zi la alta, în condiţiile în care nu mai vrea să discute cu PSD despre intrarea lor la guvernare. „Încă se negociază şi cu PSD şi cu USR. Eu sper să mai avem azi o discuţie, ştiu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuţie cu PSD şi USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare. Eu nu înţeleg pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic şi încearcă să forţeze nota cu astfel de discuţii. Nu se poate reface USL. Trebuie să fie o discuţie cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR”, a afirmat Florin Cîţu. 

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă este trimis la negocieri cu USR, dar premierul desemnat nu are mandat poate a propune lucruri concrete. „Poate să ceară flexibilizare când are o discuţie (n.r. - USR). Nu putem avea flexibilizare pe nimic”, a completat Cîţu. În schimb, premierul demis a afirmat că Nicolae Ciucă are mandat de la preşedintele Iohannis: „Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”

Şeful PNL a cerut discuţii faţă în faţă cu USR, dacă aceştia ar dori cu adevărat să intre la guvernare sau să suţină Guvernul. „Momentul este prea important ca să nu avem o discuţie faţă în faţă”, a completat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite