Războiul AUR-Neamul Românesc: jigniri şi acuzaţii fără probe. Ce îşi reproşează cele două părţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă se desparte definitiv de AUR. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Diana Şoşoacă se desparte definitiv de AUR. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii Alianţei pentru Unirea Românilor şi reprezentanţii Partidului Neamul Românesc, condus de fostul deputat PSD Ninel Peia şi din care provine şi Diana Şoşoacă, au trecut de la atacuri politice la jigniri şi acuzaţii fără probe referitoare la orientările lor sexuale şi la apropierea de servicii de informaţii.

Ceea ce iniţial a părut o simplă dispută între parlamentarii aleşi pe listele AUR s-a transformat într-un război deschis între vechii membri ai acestei formaţiuni şi cei veniţi pe filiera Partidului Neamul Românesc, structură condusă de fostul deputat PSD Ninel Peia. George Simion, unul dintre cei doi copreşedinţi ai AUR, le-a explicat colegilor de partid, la sfârşitul săptămânii trecute, de ce formaţiunea e în degringoladă în ultimele zile.

„Ninel Peia, un individ profund corupt”

„Criminalul Francisc Tobă, cel de care noi ne-am dezis şi am cerut invalidarea mandatului său de parlamentar când am aflat de atrocităţile comise în timpul Revoluţiei, sună la reprezentanţii noştri din teritoriu şi le propune avantaje materiale în schimbul trecerii lor la Partidul Neamul Românesc, condus de fostul pesedist Ninel Peia, un individ profund corupt. Aceleaşi metode se întâmplă asupra parlamentarilor noştri, li se oferă beneficii materiale, intervenţii în justiţie şi alte intervenţii şi beneficii, inclusiv din partea unor indivizi care pretind că ar fi agenţi sau colaboratori ai serviciilor de informaţii”, le-a transmis George Simion colegilor într-un mesaj video.

AUR-ul a coclit, sunt senatoarea de diamant! Am deranjat foarte mult cu ce am făcut la Comisia de abuzuri. Mi s-a săpat groapa. Diana Şoşoacă, fostă senatoare AUR 

Precizările făcute de George Simion i-au determinat pe Ninel Peia şi pe Diana Şoşoacă să lanseze un atac fără precedent. În primul rând, Peia a precizat că are „suficiente informaţii” strânse despre faptul că orientarea sexuală a lui Simion nu e deloc tradiţională. „Îi cer lui George Simion să-şi recunoască orientarea sa homosexuală”, a scris pe Facebook Peia, într-un stil asemănător celui folosit în trecut de Corneliu Vadim Tudor, şi a insinuat că Simion ar avea relaţii intime cu un coleg de partid. De asemenea, Peia i-a solicitat lui Simion să spună dacă „este ofiţer acoperit al SIE sau dacă este ofiţer acoperit al altor servicii străine”.

Şoşoacă pune tunurile pe Simion

Pe de altă parte, senatoarea Diana Şoşoacă l-a acuzat că ascunde faptul că a fost şoferul Liei Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei din partea PSD, şi că e şantajabil de oamenii care stau în spatele acestuia. Mai mult, senatoarea îndepărtată din formaţiunea condusă de Simion le-a transmis adversarilor că formaţiunea AUR „a coclit”, însă ea rămâne un ales „de diamant”, dovadă fiind faptul că îi e acordată atenţie atât de opinia publică, dar şi de electorat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite