Război în Ucraina. Iohannis, despre noul ajutor pentru Kiev: România se alătură partenerilor pentru a consolida răspunsul nostru comun la invazia Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis a anunţat că România se alătură partenerilor săi şi sprijină un răspuns comun pentru a ajuta Ucraina, confruntată cu o invazie pe scară largă a forţelor ruse.

„România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancţiuni pentru a consolida şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Sprijin suplimentar umanitar şi militar urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris pe pagina sa de Twitter Klaus Iohannis.

"Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor şi implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiţi să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean", a afirmat ulterior preşedintele, printr-o postare pe Facebook.

Reacţia lui Iohannis vine după decizia Guvernului de a trimite a doua tranşă de ajutor, de această dată şi militar, către Ucraina. 

„Guvernul României a decis, ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de echipamente şi medicamente sanitare, astăzi să fie trimisă o a doua tranşă de ajutoare, în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în: combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

„Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de prelua răniţii ucraineni în reţeaua militară şi civilă de sănătate din ţara noastră. Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvern, până la 6 dimineaţă erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, a agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în: alimente, apă, medicamente, cazare, alte forme de sprijin care vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente”, a mai afirmat Dan Cărbunaru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite