Surse: Florin Cîţu se vede mâine cu şefii CNA şi ANCOM, la 10.30, la Senat. Întâlnirea a fost solicitată de liderul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, cere implicarea CNA şi a ANCOM pentru stoparea mesajelor de propagandă rusă din media românească. Liderul PNL a fost cel care i-a chemat la discuţii pe cei din conducerea celor două instituţii, luni dimineaţă, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

UPDATE Florin Cîţu se întâlneşte mâine dimineaţă, de la ora 10.30, cu şefii ANCOM şi CNA, pentru a discuta despre măsuri care ar putea fi luate pentru combaterea dezinformăii, în contextul războiului informaţional dus de Rusia, odată cu atacarea Ucrainei. Întâlnirea are loc la solicitarea preşedintelui Senatului, potrivit unor surse politice

***

„Este momentul ca România, prin intermediul ANCOM şi al CNA, să oprească toţi propagandiştii Moscovei din media locală", a transmis Florin Cîţu pe Facebook.

Recent, Directoratul pentru Securitate Cibernetică, anunţa că a identificat mai multe site-uri găzduite în Rusia care copiau identitatea vizuală şi parte din conţinutul unor instituţii de presă cunoscute în România, structura atrăgând atenţia asupra necesităţii verificării surselor de informare.

Recent, în comisia parlamentară de control al SRI, şeful Serviciului, Eduard Hellvig, atrăgea atenţia asupra faptului că atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului "fake news" s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional.

Ieri, Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a blocat activitatea a patru portaluri de propagandă rusă: vkurse.md, gagauznews.md, sputnik.md şi ehomd.info. La scurt timp, două dintre ele au anunţat deja că şi-au reluat activitatea. Este vorba despre Sputnik Moldova şi Gagauznews.md, site-uri care promovează propaganda rusă de război.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite