Război total între PSD şi Tudorel Toader

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi se discută în Biroul Permanent Naţional al PSD situaţia lui Toader. Lui Dragnea i s-a acrit de mofturile şi tergiversările  ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. De pretenţiile acestuia că este „Dumnezeul” justiţiei, că este singurul care se pricepe şi care face doar ce-l taie pe el capul. Tudorel Toader are o „calitate”: nu ascultă de sfaturile altora.

Nu ţine cont de opiniile celorlalţi „specialişti“: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae şi alţii ca ei. Nici de premierul Dăncilă nu ţine cont. De aceea, Dragnea a dat şi un ultimatum: „Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie".

Poziţia lui Tudorel Toader

Premierul Dăncilă a declarat în repetate rânduri că trebuie făcută dreptate în cazul completurilor de 5, iar Tudorel Toader tace superior. Nu mai vorbesc de modificările la Codurile Penale cerute de CCR, de OUG-ul orivind protocoalele secrete şi alte asemenea.

Are şi Tudorel Toader dreptate. În situaţia completurilor de 5 judecători există ca argument trei decizii ale CCR care interzic modificarea hotărârilor judecătoreşti definitive prin legislaţie ulterioară. La protocoale nu avem vreo decizie a instanţei că ar fi ilegale. Nici nu sunt acte administrative, sunt convenţii intre instituţii. A zis CCR ce-a zis, dar uite că pentru Tudorel Toader nu este de ajuns.

 A mai declarat ministrul Toader că va rămâne în minister până va citi în M.Of. decretul de numire al succesorului său la cârma ministerului. Ori aici este marea problemă.

Ministrul Toader n-a ascultat şi nu va asculta  de ordinele venite de la partid, nici măcar pe cele venite de la premierul Dăncilă. De acum încolo nici atât nu va mai asculta, după insultele proferate de Florin Iordache, şi după ce moţiunea împotriva sa nu a fost respinsă ci doar amânată, pentru că exista riscul ca mulţi PSD-isti să voteze moţiunea lansată de PNL şi USR.

De aventura cu OUG 7, ce să mai discutăm. Tudorel Toader s-a făcut de râs. Nu ştim a cui este vina că a ieşit cum a ieşit, de a avut nevoie de o modificare a modificărilor, iar manifestaţiile magistraţilor nu se mai potolesc, ba chiar cresc în intensitate.

PSD ar vrea să-l remanieze pe Toader, dar ce face cu preşedintele Iohannis?

PSD n-a uitat ultima „aventură“ legată de remanieri. A aşteptat mult şi bine, săptămâni întregi, ca preşedintele să semneze decrete de revocare din funcţie şi numire a altor miniştri. Asta în condiţiile în care miniştrii revocaţi chiar îşi depuseseră demisiile. N-a fost un argument pentru Iohannis să facă ce-i cerea PSD, mai ales că nu există în Constituţie sau în legi termene precise de emitere a unor astfel de decrete. Au vrut să dea şi OUG legată de aceste termene, dar Toader s-a opus.

Este de aşteptat ca preşedintele Iohannis să-l lase pe Toader în război total cu PSD, şi astfel avem siguranţa că nu se va da alt OUG pe teme de justiţie. De demisionat nu va demisiona, cum a şi declarat. Va fi un „spectacol“ simpatic!

Preşedintele Iohannis are tot dreptul să ceară şi numele înlocuitorului, înainte de a semna decretul de revocare pentru Tudorel Toader. Dacă va fi acest înlocuitor, Florin Iordache sau altul de aceeaşi categorie, PSD va aştepta luni de zile până la rezolvarea problemei. Ori Dragnea a dat ultimatum de două săptămâni, în care este exclus să se rezolve ceva.

Nu se ştie nici poziţia lui Tăriceanu: îl mai susţine pe Toader până în pânzele albe, sau şi-a luat mâinile de pe el.

Interesantă va fi poziţia Biroului Permanent Naţional de azi al PSD, dacă realizează toate consecinţele războiului dintre PSD şi Toader.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite