Război între PSD şi PNL. Firea cere demisia ministrului Mediului şi a ministrului Energiei. Cum a ironizat-o Virgil Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea cere demisii pe bandă rulantă. FOTO  Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea cere demisii pe bandă rulantă. FOTO  Inquam Photos / George Călin

Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut demisia miniştrilor Costel Alexe şi Virgil Popescu, acuzându-i pe aceştia că ar fi vinovaţi de gradul ridicat de poluare. Într-o intervenţie telefonică la Digi24, ministrul Popescu a ironizat-o pe Gabriela Firea pentru declaraţiile sale.

„Ministrul mediului tine secreta de miercuri informatia privind poluatorul industrial care ne-a intoxicat duminica trecuta spre luni, ca sa-si protejeze un coleg de partid, pe ministrul economiei. Poluatorul este CET Grozavesti, in subordinea Elcen - Ministerul Economiei, care a ars o cantitate mare de pacura, intr-un timp foarte scurt. Pacura este intens poluanta, de aceea se folosesc gaze pentru producerea agentului termic necesar incalzirii.Elcen, in subordinea guvernului, cumpara vara pacura pentru iarna, ca solutie de avarie, in caz ca ramane fara gaze sau intre doua transporturi, in special in iernile foarte grele”, a scris pe Facebook 

„Una din doua : ori au ars pacura intentionat, sa provoace poluare in Bucuresti, sa sara toti parametrii care masoara calitatea aerului, si cetatenii sa dea vina pe mine - va aduceti aminte cum a si sarit ministrul muncii pe fb, noaptea ca mincinosii, sa spuna ca eu ii otravesc pe bucurasteni? Uite ca ii “otraveste” un coleg de-al ei -, ceea ce inseamna atac direct la adresa sanatatii bucurestenilor, sau : au ars pacura multa intr-un interval scurt de timp ca sa scape de aceasta, daca tot o aveau in stoc, sa mai economiseasca gaze, nepasandu-le de poluarea Capitalei - ceea ce se traduce prin inconstienta si incompetenta. Ambele sunt la fel de grave!”, a completat Firea. 

Primarul general a cerut Guvernului demietrea miniştrilor Costel Alexe şi Virgil Popescu. „Cei doi ministri, al mediului si al economiei, ar trebui sa fie retrasi urgent din echipa guvernamentala. Bucurestenii nu vor uita prea curand acest accident ecologic provocat de CET Grozavesti, in subordinea guvernului. Vinovatii trebuie sa plateasca!”, a mai spus Gabriela Firea.

„Cred că nu vrea să plătească cele 200 de milioane de lei cu care e restantă Primăria”, a fost replica lui Virgil Popescu. Ministrul Energieia ironizat-o pe Firea, spunând despre aceasta că a reinventat fizica şi tema schimbărilor climatice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite