Război între miniştrii de Finanţe. Cîţu: „Spionul rus şi trusturi media plătesc să fiu urmărit“. Teodorovici: „Înseamnă că ştie de ce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Eugen Teodorovici. FOTO Mediafax/Inquam Photos
Florin Cîţu şi Eugen Teodorovici. FOTO Mediafax/Inquam Photos

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu l-a acuzat pe fostul ministru Eugen Teodorovici că este spion rus şi că plăteşte să îl urmărească, acesta din urmă răspunzând că „înseamnă că ştie de ce“.

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că actualul ministru al finanţelor, Florin Cîţu, s-a întâlnit recent la un restaurant cu o persoană din zona de evaziune fiscală. „Eu nu mă întâlneam cu oameni din zona de evaziune fiscală seara pe la restaurante. Acum câteva seri, săptămâna trecută... Este vorba de domnul Cîţu! Nu este o acuzaţie. Domnule Gâdea, pot să spun acum numele restaurantului unde s-au întâlnit? De câte ori v-am spus ceva şi nu a fost corect? Zona Floreasca, este bine? Fiind membru CSAT, probabil că există oameni care sunt foarte atenţi la ce face domnul Cîţu”, a spus Eugen Teodorovici, la Sinteza zilei.

Cîţu i-a răspuns, sâmbătă seară, lui Teodorovici, acuzându-l din nou că este spion rus şi că plăteşte să fie urmărit. „După cum ştiţi, Spionul Rus (vă aduceţi aminte de el) şi cele câteva trusturi media Fake News plătesc să fiu urmărit. După aceea vin şi vă mint. Ca să nu vă mai mintă vă spun eu ce fac în timpul liber. Acum mă întâlnesc cu nişte prieteni, unii români iar alţii străini. Suntem la un restaurant. După, o să mă duc să mă tund. Vedeţi? Nu este nevoie să plătiţi pe cineva să mă urmărească”, a scris Cîţu, pe Facebook, postând o fotografie cu mâncare.

Ulterior, ministrul de Finanţe a fost întrebat dacă ştie cine sunt cei care îl urmăresc şi a avut un răspuns ciudat. „E un mesaj direct pentru bichon şi stăpânul lui. Nu pot să dau nume, el ştie foarte bine despre ce este vorba”, a spus Florin Cîţu.

Eugen Teodorovici a continuat disputa şi l-a ridiculizat pe Florin Cîţu. Întrebat dacă este spion rus, Teodorovici a izbucnit în râs şi a replicat: „Cine mai ascultă ce vorbeşte domnul Cîţu?”.

„Dacă aş putea să fac şi eu o glumă, mi-ar fi plăcu să fie ceva de genul ăsta, dar iar înţeleg unii greşit acest sens. Este o prostie făcută în spaţiul public. Nu înţeleg cum Cîţu poate face o astfel de acuză. Este membru al CSAT-ului! Este foarte grav, fără să probeze. Dar, ne-am obişnuit, cred că sunt declaraţii de cancan şi cred că nimeni nu-l mai ia în seamă pe Cîţu.

Deja toată România s-a obişnuit cu prostiile pe care le vorbeşte domnul Cîţu. Am înţeles acest tip de discurs în perioada cât domnul Cîţu a fost în Opoziţie, dar acum când este ministru de Finanţe şi membru al CSAT, cum poate să mai îndruge asemenea prostii. Dar românii au învăţat deja că acest domn Cîţu vorbeşte numai prostii, fie că vorbeşte despre can-can, fie că vorbeşte despre Finanţe. E o aberaţie a lui Cîţu, am fost membru în CSAT, cum să fiu spion rus?”, a declarat fostul ministru al Finanţelor la Antena 3.

Legat de mesajul transmis astăzi de Cîţu, cel cu „bichonul şi stăpânul lui”, Teodorovici a spus: „Nu sunt eu bichonul. Cred ca a vorbit despre dânsul. Dacă face acuze, să vină cu date. Care sunt acele cifre concrete, puse pe site-ul ministerului de Finanţe? Nu mai este în opoziţie, să nu mai arunce declaraţii aşa la întâmplare, să vină cu date”.

Într-o declaraţie de presă ulterioară, Teodorovici a dat de înţeles că Florin Cîţu se simte urmărit pentru că are de ce să se teamă. „Am spus la Antena 3 că nu pot să dau nici locaţia, nici persoana, dar cei care asigură siguranţa unui om de stat ştiu exact cu cine, în ce loc... Înseamnă că ştie de ce”, a spus Eugen Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite