VIDEO Război pe faţă în PSD. Dragnea a lăsat-o pe Firea fără majoritate în Consiliul General. 4 consilieri au fost excluşi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea intră într-o altă etapă, cea în care primarul general al Capitalei e lăsat fără majoritate în Consiliul General. Daniel Florea, primarul sectorului 5, a exclus din PSD patru consilieri apropiaţi de Firea din CGMB, ceea ce înseamnă automat şi pierderea majorităţii de către Firea în acest moment.

„În şedintele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent si Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, in unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuta Doina, Pavel Marius Adrian, Sandulescu Nina si Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate impotriva intereselor legitime ale cetatenilor Sectorului 5, care i-au trimis sa ii reprezinte in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Daca sanctiunea de retragere a sprijinului politic, aplicata acestora la inceputul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusa pe ordinea de zi a PSD Bucuresti si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, nu ar fi fost posibila aceasta jignire incalificabila adusa celor peste 300.000 de oameni care traiesc in Sectorul 5 al Capitalei“, a anunţat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, unul dintre aleşii apropiaţi de Dragnea şi care a cerut excluderea lui Firea din partid în septembrie. 

În urma acestor exclueri, cei patru consilieri care proveneau din filiala PSD de la Sector 5 nu-şi mai pot exercita mandatele, ceea ce înseamnă că nu mai există majoritate pentru Firea în Consiliul General.  

Aceştia vor fi înlocuiţi de persoane care erau puse pe lista de consilieri generali, dar nu au prins loc în 2016, după alegeri, deoarece erau poziţionaţi mai în spate. Procedura validării noilor consilieri ar putea fi tergiversată de apropiaţii lui Liviu Dragnea, ceea ce ar duce la blocarea proiectelor lui Firea. 

Liberalii, încântaţi de situaţie

„Firea pierde majoritatea în Consiliul General Daniel Florea, seful PSD Sector 5 şi primar de sector, a exclus din PSD patru membri ai Consiliului General, toţi de la el din sector. Retrăgându-li-se sprjinul, îşi pierd şi posturile de consilieri generali. Buuun! Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru că din acest moment, pentru o perioadă, depinde cat de repede se vor mişca pesedistii proFirea şi cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea in CGMB. Nici chiar PMP nu le va mai putea păzi voturile.Dacă Firea se bucură de antipatia a încă unui sef PSD din Bucureşti, va rămâne fără majoritate iar noi vom avea şansa să dregem o parte din stricaciunile pe care le-a făcut “, a scris pe Facebook consilierul liberal Ciprian Ciucu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite