Răspunsul Elenei Udrea pentru Cristi Preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Cristian Preda
Elena Udrea şi Cristian Preda

Preşedintele PMP, Elena Udrea, nu este surprinsă de decizia europarlamentarului PMP de a vota cu Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, precizând că se aştepta ca Preda să întoarcă spatele partidului după ce scopul său de a ajunge la Bruxelles a fost atins. Udrea îi reaminteşte lui Preda însă că fără sprijinul său nu ar fi deschis lista PMP la euroalegeri şi, astfel, nu ar fi ajuns în Parlamentul European.

„Nu mă surprinde alegerea făcută de Cristian Preda, mă aşteptam să întoarcă spatele partidului imediat ce va ajunge europarlamentar. Gestul lui arată că o diplomă nu oferă garanţia caracterului cuiva. În această categorie intră şi domnul Preda, care nu ar mai fi ajuns în Parlamentul European şi nu ar fi fost astăzi remunerat cu 8.000 de euro pe lună, fără sprijinul meu. Niciun alt partid nu i-a mai oferit această oportunitate“, a spus Udrea, pentru Adevărul.

Liderul PMP a ţinut să mai menţioneze că a insistat“ ca Preda să ocupe primul loc pe lista PMP, deşi meritau şi alţii din partid să se bucure de acest privilegiu. „Am insistat ca el să fie primul pe listă, chiar dacă erau şi alţi colegi care ar fi meritat acel post, cel puţin în aceeaşi măsură: Daniel Funeriu, Toader Paleologu sau Teodor Baconschi. Am făcut-o pentru că îi promisesem cu mult timp înainte, iar eu sunt un om de cuvânt. Am înţeles de mult că onoarea, curajul, asumarea, loialitatea sunt greu de găsit în politică“, a mai spus Elena Udrea.

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, a anunţat astăzi, pe blogul său de pe adevarul.ro, că îi va da votul Monicăi Macovei, contracandidata Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.

„La prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut.“, a spus Preda.

Eurodeputatul a ţinut să-şi prezinte în mod public scuze faţă de criticile aduse Monicăi Macovei în campania pentru alegerile europarlamentare. „Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeaşi monedă. Regret acele atacuri şi retrag afirmaţiile făcute, uneori, în pripă“, a mai scris Preda.

Citeşte şi:

Voi vota cu Monica Macovei

a prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut.

Monica Macovei şi-a lansat programul electoral: „Să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul“

Candidatul independent la Preşedinţie, Monica Macovei, şi-a lansat proiectul prezidenţial intitulat „Să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul“, care este centrat pe reformarea instituţiilor fundamentale şi pe schimbarea legislaţiei electorale.

Alegeri prezidenţiale 2014. Elena Udrea şi-a lansat candidatura cu un marş: Nu sunt un om perfect, dar voi fi cel mai bun preşedinte

Elena Udrea a susţinut la lansarea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2014, că, deşi nu este un om şi un politician perfect, va fi cel mai bun preşedinte. Udrea şi-a lansat candidatura cu un marş, deşi iniţial se vehicula că evenimentul va avea loc la Sala Palatului. Din banii economisiţi au fost cumpărate ghiozdane şi abecedare care vor ajunge la copiii din întreaga ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite