Răspunsul lui Iohannis la şantajul PSD: Dacă trece moţiunea de cenzură, mergem către anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO AFP / Daniel Mihăilescu
Klaus Iohannis FOTO AFP / Daniel Mihăilescu

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat PSD că, în condiţiile în care va trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, o să fie un bun prilej de a încerca forţarea anticipatelor.

„E dreptul constituţional al grupului PSD să depună moţiune. Acest guvern minoritar este hotărât şi doreşte să adopte o legislaţie aşteptată de români”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului a vorbit şi posibilitatea ca moţiunea de cenzură să treacă, ceea ce ar da posibilitatea începerii procedurii pentru alegeri anticipate. Cu siguranţă (e motiv de declaranşare a anticipatelor - n.r.). Este primul pas către anticipate. Dacă se va ajunge acolo, vom vedea”, a mai afirmat Iohannis. 

Surse. PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Orban impune alegeri în două tururi pentru primari. UDMR, de partea PSD

PSD va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul Orban va schimba legea electorală prin ordonanţă de urgenţă sau angajarea răspunderii, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se teme că mai mulţi primari PSD vor migra la PNL în cazul în care vor fi alegeri în două tururi, pentru că şi-ar pierde mandatul, ca urmare a alianţelor între partidele de dreapta din turul doi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite