Iohannis, către Dominic Fritz: Timişoara nu a fost niciodată lăsată singură. Nu cunosc motivele acestei evaluări, dar o să le aflu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis/ adm prezidentiala
Klaus Iohannis/ adm prezidentiala

Timişoara nu a fost niciodată lăsată singură, spune preşedintele Klaus Iohannis, în replică la declaraţiile primarului Dominic Fritz făcute după crima care a avut loc luni în oraş, între migranţi.

„Aştept informaţii mai detaliate de la Ministerul Afacerilor Interne, dar să ştiţi că Timişoara nu a fost niciodată lăsată singură. Nu cunosc motivele acestei evaluări făcute de primar, dar o să le aflu. Zona este de graniţă cu Serbia şi Ungaria. Am avut tot timpul o presiune destul de mare de flux migratoriu. Primesc zilele acestea un raport detaliat, după care o să-l rog pe domnul ministru să facă publice datele. Dar, încă o dată, Timişoara nu va fi lăsată singură”, a declarat joi Klaus Iohannis.

Anterior, primarul Timişoarei Dominic Fritz afima că oraşul pe care îl conduce nu poate fi lăsat să gestioneze singur problema micranţilor, definind Timişoara drept un hub al traficanţilor.

Dominic Fritz s-a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şocat de incidentul grav care „nelinişteşte foarte mulţi timişoreni”.

Vă reamintim, într-o încăierare dintre două grupuri de afgani din Timişoara, un tânăr a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital.

Din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se vede cum o persoană cu glugă pe cap se repede spre unul dintre victime şi îl loveşte cu cuţitul. Atacatorul îl loveşte cu cuţitul şi pe un al doilea conaţional. Apoi, cei doi reuşesc să fugă printre blocuri. Din cauza rănilor, cei doi s-au prăbuşit în apropiere de gară. Unul dintre afgani a decedat, iar cealaltă este în stare gravă la spital. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite