Răspunsul Guvernului după ce Marcel Ciolacu a afirmat că se va întâlni cu Cîţu pe tema PNRR: „Premierul nu are pe agendă o întâlnire cu liderul PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul Romaniei
FOTO: Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu nu are în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis luni Guvernul. Informaţia vine după ce liderul PSD a declarat că în convorbirea telefonică avută recent cu premierul, care a durat „maxim un minut”, au stabilit că luni vor decide data şi locul în care va avea loc întâlnirea pe tema PNRR. Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declarase luni dimineaţă că cei doi se vor întâlni.

„Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână”, a anunţat luni Guvernul.

Anterior, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan anunţase că premierul Cîţu l-a sunat pe liderul opoziţiei, Marcel Ciolacu, iar cei doi se vor întâlni pentru ca prim-ministrul să îi prezinte acestuia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Rareş Bogdan a fost întrebat, luni, dacă este o recomandare a Comisiei Europene ca PNRR să treacă prin Parlament. 

„Nu, trebuie doar informat Parlamentul, trebuie prezentat Parlamentului, nu este nevoie de aprobarea lui prin vot. Eu m-am bucurat că Florin Cîţu,  care este un politician echilibrat şi responsabil a înţeles să-l sune pe liderul opoziţiei, se vor şi vedea împreună, e absolut normal, dar va fi doar o informare, o prezentare a PNRR”, a explicat Rareş Bogdan.

Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, într-o emisiune televizată, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate premierului de către comisarii europeni. Conform social-democratului, discuţia a durat „maxim un minut”.

„A fost o discuţie foarte scurtă. (...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu la Antena 3. 

„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la acest plan.

El a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului. 

„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite