Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

„Nu vă irosiţi timpul în România, viaţa e scurtă!“

Faptul că politicienii români trăiesc în altă realitate, paralelă cu a cetăţenilor oneşti, este relevat în permanenţă de guvernanţii care le transmit mesaje de dragoste şi dor românilor din străinătate, care au ales să-şi ia lumea în cap pentru un trai mai bun. Încercările şi proiectele guvernului de a-i aduce acasă pe milioanele de români emigranţi în străinătate sunt tot mai multe şi fără efecte.

În ciuda promisiunilor de lapte şi miere, „căpşunarii” nu se înghesuie să vină în ţară. Mai mult, românii din Diaspora nu mai pot fi păcăliţi şi manipulaţi foarte uşor. Chiar dacă unii sunt plecaţi de zeci de ani, ei ştiu foarte bine care este realitatea, situaţia şi problemele reale din România şi au curajul să-i arate cu degetul pe vinovaţii de actuala stare de lucruri, astfel încât momeala şi minciunile politicienilor, guvernanţilor de a-i atrage în ţară au chiar efecte adverse.

Din cauza politicilor penale, de protejare a marilor corupţi şi hoţiei imense, la vedere, din cauza birocraţiei, a umilinţei continuie, a lipsei de perspective, din cauza scăderii speranţei de viaţă şi din nenumărate cauze migrarea românilor peste hotare este un fenomen greu de controlat.

În prezent, se estimează că există circa 3 milioane de români care contribuie la creşterea PIB-ului altor ţări, dar care trimit şi sume importante de bani în ţară. Alături de aceştia, care lucrează cu forme legale, în străinătate s-ar mai afla câteva milioane de români ce muncesc la negru, unii dintre ei fiind chiar exploataţi ca şi sclavi în diferse ţări, precum Italia de exemplu.

Cea mai recentă tentativă de rechemare a românilor din străinătate în România i-a aparţinut actualului premier, Mihai Tudose, sub forma unui răspuns public adresat unei românce de afară, care-l întrebase dacă găseşte locuri de muncă în ţară, în caz că vrea să se întoarcă acasă:

„România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice).

Am convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă, iar experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună”.

În loc de adevăr, practic, premierul le-a aruncat praf în ochi românilor de peste hotare.

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic despre cancerul din sistemul de educaţie, despre morţile din spitale, nimic despre eliberarea corupţilor din puşcării, nimic despre respectarea statului de drept, nimic, nimic, nimic…

Mesajul chemare al şefului Guvernului  a făcut doar să stârnească un val de reacţii şi opinii contra al multor români din Diaspora. Iată câteva dintre acestea:

„Noi in Romania avem un Buget de stat care plateste salarii marite unor bugetari incompetenti, in proportie de 90% care s-au angajat pe pile intr-un sistem nerestructurat care isi mareste numarul de salariati de la un an la altul, desi populatia scade atat datorita dezechilibrului DECESE/NASTERI cat si datorita emigrarilor catre alte tari. Totodata investitiile in infrastructura, educatie, etc se diminueaza de la an la an. Este trist ce se intampla, mai ales ca cei care conduc aceasta tara sunt infractori sau trimisi in judecata pentru coruptie.”

„Am 35 ani afara am sa va explic realitatea:

Multi vor sa lucreze in strainatate cat sa li se asigure o pensie, dupa care sa vina si sa se stabileasca in tara, traind "acasa" cu pensia "muncita" afara. Caz in care ei, cu pensia lor, vor alimenta PIB-ul nostru.”

„Este o iluzie, ajungand la pensie afara apar copii si nepoti ! Cum sa te mai intorci, nici nu mai ai aceiasi mentalitate ! Nu ai serviciile din afara si dragostea de nepoti nu se plateste cu nostalgia borsului de fasole.
Cunosc familiile de italieni si spanioli asa credeau s-au retras si dupa doua luni au revenit unde au stat 40 ani in Elvetia”

Varianta II a, 

„Altii in schimb nu mai vor sa auda de Romania.Vor ramane casele facute in viata activa goale si apoi au inteles ca in ROMANIA nu poti fi ingrijit si sistemul total este dusmanos .”

„Sa revii sa platesti impozit intro ROMANIE care nu iti asigura serviciile necesare este o CRIMA !Situatia este mai grava decat credeti, guvernanti vor stinge lumina acestei tari!”

„Se pleaca pe capete. Pana la urma ce sa faca aici? Sa lucreze pe un salariu de cateva ori mai mic din care statul ia 40 si ceva la suta, sa intretina pensiile specialilor...Normal ca cei care au plecat nu vor sa se intoarca. Au la ce se intoarce daca la cativa ani dupa cea mai mare criza din ultimele decenii guvernantii repeta aceleasi greseli? Nu vor fi autostrazi nici pana cand se pensioneaza ei. Sistemul sanitar to la pamant va fi. Asa ca daca nu se schimba drastic prioritatile vor mai fi 10 ani pierduti...”

„Daca s-ar face ceva, ar fi bani mai putini de furat, fiindca bugetul ar fi cheltuit pe proiecte, nu pe vacante gratuite pentru copiii bugetarilor de lux, smartphone-uri la secretare, vile, limuzine pentru politruci etc.”

„Nu va irositi timpul in Romania, viata e scurta !”

„Daca aveti optiuni bune sa plecati, avand in vedere conducerea dezastruoasa a tarii in marea parte a ultimilor 27 de ani, ar fi o imensa risipa sa nu plecati.

Nu-mi spuneti ca n-ati invatat nimic in 27 de ani de trai intr-un stat proiectat sa va fure!”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite