Răspunsul lui Dragnea la nemulţumirile unor membri cu vechime: În PSD nu poţi să impui pe cineva care n-are valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la finalul Congresului Extraordinar, că majoritatea membrilor nu mai acceptă „acţiuni care să aducă atingere sau atacuri” ale unora împotriva propriului partid. Dragnea a spus că votul s-a încheiat, iar membrii PSD care au ceva de discutat pe acest subiect nu o mai poate să facă acest lucru în interiorul partidului.

“Eu îmi doresc foarte mult ca după acest Congres toată lumea să înţeleagă şi după spiritul acestui Congres, după atitudinea delegaţilor la Congres, să înţeleagă că marea masă a partidului nu mai acceptă acţiuni care să aducă atingere sau să reprezinte atacuri ale unor membri de partid împotriva acestui partid. Avem obiective mult mai importante, avem o responsabilitate majoră  pentru această naţiune şi nu mai putem continua să comentăm, să dăm răspunsuri la tot felul de afirmaţii care nici măcar nu pot fi considerate acuzaţii. Este o diferenţă, după părerea mea, semnificativă. Nu vreau să comentez de ce, cine a candidat, de ce n-a candidat, este foarte bine. Ştiţi foarte bine că am susţinut şi am propus şi colegii mei au fost de acord să trecem peste orice condiţii şi oricine a dorit să candideze să poată candida. Este un vot democratic, corect, pe care l-a dat fiecare delegat fără să îi fie impus de cineva şi cu asta s-a închis. Alegerile s-au încheiat astăzi şi oricine mai vrea să discute despre acest subiect, nu cred că mai poate face asta în interiorul partidului”, a spus Liviu Dragnea.

Referitor la faptul că Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, candidaţi la funcţia de preşedinte executiv, au acuzat faptul că nu pot susţine discursuri, liderul social-democraţilor a spus că niciodată în cadrul unui Congres discursul nu a putut să influenţeze votul.

„Mă tot stârniţi să comentez şi nu vreau. Sunt colegii mei şi îi respect. Eu dacă aş fi ţinut atât de mult să candidez, spunând că lumea mă doreşte, mă iubeşte, mă vrea, mai vin în plen să sper că un discurs întoarce sau nu întoarce (votul – n.r.)? În PSD cine este cunoscut este cunoscut de ceva timp, este ştiut de bine, de rău, este apreciat sau nu. Niciodată la Congresul PSD oamenii nu sunt ţinuţi cu arcanul pe scaun. Dacă sunt interesaţi, stau şi ascultă, dacă nu, mai ies afară. Nu un discurs în cadrul Congresului poate să influenţeze votul atât de mult, adică să debalanseze de la 200 de voturi la 3.000 de voturi. Cred că niciun discurs, cel puţin în România n-ar putea să facă asta”, a continuat acesta.

Liviu Dragnea a susţinut că ”în PSD nu poţi să impui pe cineva care n-are valoare”.

”Numai cine nu cunoaşte partidul ăsta, şi eu mă tot mir că după atâţia ani şi după atâtea exemple, şi în ultima perioadă sunt colegi care spun că sunt foarte vechi în partid şi tot nu înţeleg acest partid. Nu poţi să ataci partidul tău şi după aia să vii să le ceri colegilor tăi “votaţi-mă, că eu ţin cu partidul»”, a completat Dragnea.

Citeşte şi:

Congresul PSD s-a terminat cu scandal şi cu o mare surpriză. Dăncilă, noul preşedinte executiv. Andronescu, atac la Dragnea

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite