Răspuns la scrisoarea lui Codrin Ştefănescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu în umbra lui Liviu Dragnea
Codrin Ştefănescu în umbra lui Liviu Dragnea

Salut, Codrin! Ţi-am citit scrisoarea. Interesantă. Am citit-o şi recitit-o cu atenţie. Mi-ai adresat-o mie, dar per se ai scris-o pentru tine. Acele rînduri erau, de fapt, un monolog interior. Unul foarte tumultos, care lăsa să se vadă un om măcinat de povara destinului. Un om care simte că a pierdut întîlnirea cu măreţia.

Dar care destin, Codrine? Cît de măreţ este actualul tău destin? Să trăieşti în umbra unui infractor, unui criminal… sperînd la ce? Realist vorbind, ce treaptă politică mai poţi tu urca? De dragul discuţiei, să presupunem că se aliniază planetele, că Dragnea scapă de puşcărie şi, printr-o minune, devine preşedinte. Ştiu că este imposibil, dar să presupunem.

Ce destin măreţ mai poţi tu avea în astfel de condiţii? Să fii premier? Să fim serioşi! Dragnea nu te va putea accepta pe acel post, decît în condiţiile în care îi devii un sclav fără substanţă. Cîtă măreţie e într-o astfel de poziţie? Şi dacă nu eşti premier? Ce ai putea să devii? Preşedintele partidului? Să-i fii rival lui Dragnea? Crezi că te va accepta?

Codrin, ironia este că dacă visezi cu adevărat să mai urci pe treptele politicii, îi eşti deja duşman lui Dragnea! O ştie şi el, dar cred că în străfundul sufletului tău o ştii şi tu. Întrebările care se impun: acum ce? încotro?

Vei asista, neputincios, cum un dezaxat aruncă în aer România pentru a se salva de puşcărie? Cît timp vei mai fi complice la o astfel de scârnăvie? Tu, care te consideri predestinat pentru glorie politică, tocmai tu, Codrin, să accepţi o poziţie de biet trepăduş în slujba unui cretin? Complimentele mele pentru destinul măreţ!

Ce minciuni îţi spui în fiecare dimineaţă în oglindă ca să poţi trece peste lipsa ta de glorie, peste lipsa ta de perspectivă, în esenţă peste eşecul tău? Că eşti un lider în oastea lui Dragnea? Că încă destinul nu ţi s-a terminat şi că mai ai timp? Destinul e aici, Codrin! Şi timp nu mai ai!

Sau te visezi un cavaler medieval precum Roland în oastea lui Carol cel Mare? Asta ar însemna să-l compari pe Carol cel Mare cu Dragnea. Chiar atît de laş ai ajuns să fii, încît să ajungi să te minţi în halul ăsta, fără a fi capabil să îţi accepţi ratarea? Chiar atît de jos ai putut să ajungi?

Nu uita, Codrin, oamenii slăvesc în continuare cavalerii politici, dar asta numai în cazul în care cauza lor este dreaptă. Uite numai cîtă cerneală curge despre Brătieni - am putea chiar să vorbim despre Saga Brătienilor. Dar cauza să fie dreaptă, Codrin!

Caligula şi-a pus calul senator. Mai rămîne ca Dragnea să-şi pună porcul senator şi demenţa este completă! Vei avea oare curajul să-ţi întîlneşti destinul, să “înfigi pumnalul” în coastele acestui Caligula al zilelor noastre, în timp ce-l priveşti în ochi? Vei avea curajul să împlineşti fatumul ce ţi-a fost scris?

Răzvan Ruelle,

Chapeau!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite