PNL a rămas în ofsaid. PSD nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR. Antonescu: E o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine e mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii PSD au boicotat şedinţa de plen în care s-a votat numirea lui Rareş Bogdan în fruntea TVR. Bogdan a fost votat de grupul PNL, PPDD şi minorităţi, dar nu a strâns suficiente voturi pentru a depăşi cvoruml legal. Liberalii au contestat vehement decizia partenerilor săi de guvernare.

UPDATE Rareş Bogdan nu a fost numit director interimar la TVR pentru că nu s-a întrunit cvorumul în Parlament, după ce parlamentarii PSD au boicotat şedinţa de plen. Rareş Bogdan: „Nu mai particip la o altă mascaradă în Parlament. Tot grupul PNL, PPDD şi cel al minorităţilor naţionale a votat pentru mine. PDL s-a aliat cu PSD şi au părăsit împreună sala. Era normal ca PSD să nu mă iubească. Ilie Sârbu a jucat la ofsaid, iar Viorel Hrebenciuc trage sforile de 20 de ani. Georgică Sevrin mi-a atras atenţia să nu uit că TVR trebuie să fie alături de instituţiile statului. În sală au rămas şi parlamentari UNPR, Gabriel Oprea a fost corect. Este un reglaj de conturi între PSD şi PNL. Practic, am căzut între scaune", a spus Bogdan, la Realitatea TV:

UPDATE Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost întrebat despre situaţia din Parlament, unde PSD nu participă la votul privind numirea unui preşedinte interimar la TVR. „Am avut ieri o discuţie despre cuvânt şi despre minciună. Pentru cine nu era clar, poate vedem şi ce s-a întâmplat de ieri până azi. Noi am avut ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constituţională - a fost vorba de un fost coleg din Senat, domnul senator Greblă, jurist, fost preşedinte al Comisiei Juridice", a spus Antonescu.

UPDATE Parlamentarii au început votul pentru numirea lui Rareş Bogdan preşedinte director general interimar al TVR, votul fiind exprimat pe buletine, la propunerea preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Parlamentarii PDL s-au retras din sală.De asemenea, din partea PSD sunt prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

UPDATE  Parlamentarii PSD nu s-au prezentat la plenul reunit, care trebuie să înceapă şi în care urma să fie validat Rareş Bogdan în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR.

UPDATE Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului au avizat pozitiv propunerea liberalilor. Rareş Bogdan urmează să fie votat în plen pentru funcţia de director interimar al TVR.

„Cred că TVR trebuie să ajungă din nou ceeea ce a fost. Trebuie să dăm mai multă importanţă Culturii.Vreau să cred că divertismentul va fi mai puţin tăiat şi să dăm mai multă forţă programelor educative şi culturale.Totodată, vreau ca oamenii să aibă şansa unei dezbateri. Iubesc enorm Realitatea TV, rămâne prima dragoste şi ultima. Dar nu aş vrea să ajungă la TVR personaje care nu au făcut mult bine acelei televizuini. Nu e o sinecură, e o provocare“, a spus Bogdan înainte de a fi audiat de parlamnetari.

După ultimele dispute din USL,  PSD a încercat să-l instaleze în fruntea televiziunii publice pe Valentin Nicolau, fost director al TVR în timpul guvernării Adrian Năstase, însă premierul  Victor Ponta s-a împotrivit. Aseară, într-o emisiune la Antena 3, Victor Ponta nu s-a arătat entuziast de faptul că Rareş Bogdan este alegerea liberalilor, în condiţiile în care jurnalistul Realitatea TV este un apropiat al lui Crin Antonescu.

„Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu. Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci (n.r. – Rareş Bogdan)", a spus Ponta.

Întrebat dacă are reţineri în privinţa numirii, Ponta a răspuns: „Evident că am reţineri. Preocuparea mea este dacă putem să facem din televiziunea publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale“, a mai spus Ponta.

„La TVR n-ai voie să faci politică“

La pachet cu rareş Bogdan, din noul Consiliu de Administraţie al TVR ar mai putea faceparte Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu şi Stelian Tănase.

Mircea Dinescu spune că va refuza o eventuală propunere pe motiv că „urmează un an elecoral în care îşi doreşte să-i bărbierească pe politicieni“. „Nu ştiu nimic în acest sens.Oricum, nu cred că pot face parte din CA al TVR, pentru că m-am apucat de emisiuni la Realitatea TV. Şi chiar dacă mi-ar propune, nu aş accepta. Urmează un al electoral, o să mă bag în politică, o să-i bărbieresc pe politicieni, iar dacă mă duc la TVR n-ai voie să faci politică“, a spus Dinescu, pentru „Adevărul“. Contactat de „Adevărul“, Cornel Nistorescu a replicat. „Nu am de-a face cu ziarul «Adevărul»“.

Pe aceeaşi temă:

USL se rupe pe toate planurile: Valentin Nicolau, susţinut de PSD la şefia TVR. Nicolau confirmă: M-a sunat cineva să vin  la ora 15.00 la Parlament

TVR a fost decapitată prin moarte subită

UPDATE Săftoiu a demisionat din fruntea TVR. CA al SRTV este demis. Rareş Bogdan, Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu, în noul CA

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite