Rareş Bogdan, avertisment pentru USR-PLUS: PNL a făcut destul de multe concesii. Sunt în favoarea unei alianţe care să includă şi PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL FOTO Mediafax
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că PNL a făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti. El susţine că liberalii au renunţat la a avea candidaţi în patru sectoare şi se declară în favoarea unei alianţe care să includă şi PMP, avertizând că, în cazul în care ar candida şi Traian Băsescu voturile s-ar fărâmiţa.

„PNL, partidul aflat la guvernare şi sub parteneriat asumat cu preşedintele Klaus Iohannis, a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie cât se poate de raţional şi să găsească soluţii comune pentru ca dreapta să aibă o alianţă pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală.”, a declarat Rareş Bogdan, la Antena3.

Liderul liberal susţine că partidul său a făcut deja un compromis prin a-l susţine pe Nicuşor Dan (USR) drept candidat oficial comun la Primăria Capitalei, deşi avea doi candidaţi liberali cu o încredere mai mare în Bucureşti. „Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidaţi comuni pentru a spori şansele ca primăriile de sector să fie câştigate, cel puţin 4 din 6 sau 5 din 6 sau 6 din 6. În cazul în care nu vom ajunge, eu îi avertizez pe colegii şi prietenii de la USR că USR nu va câştiga nicio primărie din Bucureşti dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL şi PMP şi de asemenea riscăm să câştigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu şi celealte să aparţină PSD”, a adăugat Rareş Bogdan.

El a dat detalii legate de modul în care au decurs negocierile cu USR. „Noi am spus extrem de clar: vreţi 3-3, în regulă, acceptăm şi această condiţie, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor şi partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat şi acest lucru, o dovadă de compromis, de raţiune, de echilibru, cei de la USR au venit cu o nouă pretenţie, cu noi condiţionalităţi legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu şi candidatul nostru de la 5”, a relatat Rareş Bogdan. 

„Le-am explicat că în toate sondajele pe care le avem, Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intenţiile de vot şi nu există în interiorul dreptei o altă personalitate care să aibă un scor mai bun ca el.”, a mai afirmat Rareş Bogdan, la Antena3.

Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că i-a îndemnat pe colegiicare participă la negocieri, Ludovic Orban şi Violeta Alexandru, să nu renunţe la Dan Cristian Popescu, el subliniind că USR este un partid care se află cu 2-3 procente sub PNL în Bucureşti şi cu toate acestea liberalii au decis să accepte o mulţime de lucruri.

„Voi vota împotriva renunţării la candidatura lui Dan Cristian Popescu şi sunt unul dintre cei care militează pentru o alianţă cu PMP-ul lui Eugen Tomac, deoarece acolo sunt oameni foarte raţionali”, a anunţat Rareş Bogdan.

El a argumentat că, în cazul în care Traian Băsescu candidează, ”lucrurile vor arăta extrem de complicat în Bucureşti”. „Dacă va candida, scorul său acum este între 17-18%, iar voturile se vor fărâmiţa foarte mult”, a afirmat Rareş Bogdan

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite