Raportul SPP: Bercea Mondial nu era identificat drept un risc, când Băsescu a mers la Costeşti în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, la sărbătoarea romilor de la Costeşti din anul 2009 FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, la sărbătoarea romilor de la Costeşti din anul 2009 FOTO Arhiva Adevărul

Membrii Comisiei de Apărare a Senatului susţin, pe baza raportului SPP, că Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, nu era identificat ca persoană care ar fi prezentat un potenţial risc, atunci când Traian Băsescu a participat la manifestarea de la Costeşti din 2009.

Potrivit concluziilor Comisiei de Apărare, la data participării preşedintelui Traian Băsescu la manifestările ocazionale de sărbătorire a zilei culturii romilor, din 8 septembrie 2009, de la Costeşti, Sandu Anghel nu era identificat ca persoană care ar fi prezentat un potenţial risc cu privire la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune sau sănătatea demnitarului.

„După data de 8 septembrie 2009, Preşedintele nu s-a mai întâlnit cu membri ai familiei Sandu Anghel, fapt pentru care SPP nu a mai solicitat instituţiilor abilitate informaţii referitoare la aceştia“, se mai arată în documentul Comisiei.

Pe de altă parte, potrivit Comisiei, SPP nu avea competenţe şi atribuţii legale cu privire la asigurarea protecţiei fizice şi informative a fratelui şefului statului, Mircea Băsescu, iar Serviciul poate asigura protecţia informativă doar pentru demnitari şi familiile acestora, respectiv soţul, soţia şi copiii.

Potrivit Mediafax, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, joi, după şedinţa Biroului Permanent al acestei Camere, că senatorii vor primi raportul Comisei pentru Apărare, întocmit pe baza informării de la SPP privind protecţia informativă a lui Traian Băsescu. 

Biroul Permanent ceruse Comisiei pentru Apărare să prezinte un raport din care să rezulte dacă preşedintele Traian Băsescu a fost sau nu informat referitor la afacerile ilegale ale clanului Bercea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa, recent, că va face demersuri pentru ca rapoartele SRI şi SPP, privind protecţia şefului statului în cazul vizitelor la clanul Bercea să ajungă la Comisile parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite