Raluca Turcan, la semnarea acordului pentru Spitalul Judeţean din Sibiu: Ce am reuşit aici e un exemplu de bune practici

Raluca Turcan, la semnarea acordului pentru Spitalul Judeţean din Sibiu: Ce am reuşit aici e un exemplu de bune practici

Raluca Turcan FOTO gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat joi că Guvernul României va sprijini Sibiul pentru constrirea unui nou Spital Judeţean. În acest sens, azi a fost semnat un acord de colaborare între Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul României este partenerul Sibiului în construirea noului Spital Judeţean! Ne-am asumat acest lucru astăzi în mod oficial prin semnarea acordul de colaborare dintre Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Sibiu. Este momentul unei noi etape din realizarea celui mai mare proiect public al judeţului Sibiu, una esenţială: identificarea surselor de finanţare. Recunoaştem prin acordul de astăzi, la nivelul Executivului, eforturile pe care le-a făcut Consiliul Judeţean Sibiu până acum şi ne alăturăm lor cu certitudinea că împreună vom realiza acest proiect”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că reuşita de la Sibiu este un exemplu de bune practici de cooperare între autorităţi.
 
„Ceea ce am reuşit la Sibiu este un exemplu de bune practici, un model de colaborare a autorităţilor locale şi centrale în folosul public. Consiliul Judeţean Sibiu şi preşedinta Daniela Cîmpean au reuşit în doar câţiva ani să apropie un vis de realitate, să elaboreze un parcurs, să dezvolte din punct de vedere juridic iniţiativa, să definitiveze documentaţiile şi să-şi facă vocea auzită”, a completat Turcan.
 
Viceprim-ministrul a mai spus că Guvernul vrea să aibă cât mai multe parteneriate cu autorităţile locale pentru dezvoltarea comunităţillor.
 
„Răspunzând semnalelor concrete şi coerente ale Sibiului, prim-ministrul Ludovic Orban, colegii mei Marcel Boloş şi Nelu Tătaru au confirmat astăzi deschiderea pe care o avem la nivel de Guvern faţă de toate demersurile serioase ale autorităţilor locale. Parteneriate pentru comunităţi, cu liderii şi instituţiile comunităţilor - acesta este mesajul Guvernului României”, a conchis Raluca Turcan.
 
Premierul Ludovic Orban, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş au participat joi la prezentarea amplasamentului noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările