Raluca Turcan: E foarte posibil ca luni PSD să împiedice primul pas pentru anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO gov.ro
Raluca Turcan FOTO gov.ro

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul demisionar Raluca Turcan, a afirmat sâmbătă că se aşpteaptă ca PSD să boicoteze votul de învestire a Guvernului de luni şi să pună piedcă atfel primului pas către anticipate.

„Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate. Lucrul acesta este generat exclusiv de către calculele politicianiste ale PSD-ului, care doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”, a afirmat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

„Pesediştii sunt interesaţi doar de buzunarul lor”

Aceasta din urmă a atacat apoi pe Facebook PSD spunând că social-democraţii au blocat în Parlament tot ceea ce face PNL.

„De exemplu, PNL a îngheţat salariile demnitarilor pentru că a apreciat că acestea sunt suficient de mari, mai ales raportat la nivelul de trai din România. Numai că PSD, în Senat, a votat împotriva acestei măsuri. Pesediştii sunt interesaţi doar de buzunarul lor şi atât.


PNL a eliminat inclusiv suprataxa care a condus la creşterea facturilor la încăzire, la gaze naturale şi la energie electrică pentru toţi românii, numai că, din nou, majoritatea toxică PSD din Parlament a votat împotriva eliminării”, a precizat Turcan.

Liderul PNL a mai afirmat apoi că PSD „îşi bate joc” de românii din străinătate prin faptul că nu a votat în Parlament dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora.

„Nu în ultimul rând, PSD continuă să îşi bată joc de Diaspora şi să se răzbune pentru faptul că mereu îi sancţionează la vot. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara ţării, exact ca la prezidenţiale şi a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară - dar PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Mai mult, după cum aţi văzut ieri, şi-a pus avocatul, pe nedrept numit Avocatul Poporului, să atace OUG la CCR”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite