S-a unit Opoziţia. „Dragnea şi Iordache, revocaţi de drept. Majoritatea care a sufocat România nu mai există. Este cea mai mare victorie a Opoziţiei “

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna (USR) Raluca Turcan (PNL) şi Eugen Tomac (PMP) / FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Dan Barna (USR) Raluca Turcan (PNL) şi Eugen Tomac (PMP) / FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt „revocaţi de drept“ din funcţiile pe care le au în conducerea Camerei Deputaţilor, cu toate că nu a fost dat votul final. Preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul PMP, Eugen Tomac, s-au alăturat demersului.

„Majoritatea PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi, gen Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, a fost azi spulberată în Camera Deputaţilor. Toate partidele de Opoziţie au reuşit astăzi să reinstituie democraţia şi respectul faţă de lege în această instituţie importantă. Noi am considerat şi justificat cu articole din Constituţie că preşedintele Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, au încălcat flagrant Constituţia României şi pentru asta meritau să fie revocaţi din funcţiile pe care le deţin“, a declarat Raluca Turcan, precizând că Dragnea şi Iordache au fost revocaţi de drept. 

Liderul PNL a precizat că nu au fost încălcate legile pentru demersul lor:  „Demersul nostru a fost procedurat în spiritul Reglamentului şi Constituţiei. Niciun pas făcut azi nu a fost făcut încălcând Regulamentul şi Constituţia. Toată Opoziţia lui Iordache a fost făcută încălcând Regulamentul, refuzând în mod ilegal să accepte manifestarea Opoziţiei în spriritul legii. Azi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm odată cu democraţia şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Dragnea şi a lui Iordache. În felul acesta mai un singur pas de făcut: votul final ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei să intre în istoria urâtă“, a completat Turcan.

„Pirtea a preluat conducerea şedinţei respectând Regulamentul. În perioada în care a condus Camera, s-au dezbătut la vot cele două proiecte de hotărâre, urmând un vot final“, a conchis Turcan. 

Preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul PMP, Eugen Tomac, susţin că Liviu Dragnea şi Florin Iordache au fost revocaţi din funcţiile de conducere de la Camera Deputaţilor. ”Majoritatea care a sufocat România doi ani de zile nu mai există”, susţine Dan Barna, în timp ce Eugen Tomac clamează ”cea mai mare victorie a opoziţiei”.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este mult mai important, este important din multe puncte de vedere. Primul dintre ele este evident, acela că majoritatea care a sufocat România doi ani de zile nu mai există, au fost aproape două ore în care s-a încercat cu disperare definirea unei majorităţi care s-a dovedit foarte clar că nu mai există. Vor fi desigur antologice în istoria noastră politică imaginile cu Florin Iordache înfipt disperat în scaunul acela şi tremurând precum piftia, dar ceea ce am văzut astăzi este că în momentul în care există o colaborare consistentă şi o mobilizare foarte bună a opoziţiei, există posibilitatea ca această majoritate care sufocă România, această majoritate PSD-ALDE, să fie destructurată. Rezultatul de astăzi perfect legal....”, susţine Dan Barna.

Potrivit acestuia, ”s-a văzut că majoritatea nu mai există”.

”Au fost incapabili să asigure cvorum în final şi au fost incapabili pe toată durate dezbaterilor să admită un vot pe care ştiau că l-ar fi pierdut. Mesajul zile de astăzi care trebuie reţinut de întreaga societate este că democraţia se întoarce în Parlament şi speranţa că această guvernare Liviu Dragnea care, repet a scufundat România doi ani de zile, se apropie cu paşi foarte de sfârşit. Şi în acest context, moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moţiune importantă”, a mai spus Barna.

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a spus că ”este cea mai mare victorie a opoziţiei”.

”Astăzi plenul Camerei Deputaţilor, în mod suveran, i-a revocat din funcţie pe Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Românii trebuie să ştie că PSD nu mai deţine acea majoritate pe care o avea în Parlament şi la ora actuală au fugit pur şi simplu de un vot regulamentar pe care noi l-am propus”, a spus Eugen Tomac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite