Rafila: Nu putem să creăm încredere cu oameni care au decredibilizat sistemul de sănătate şi corpul medical. Supunem poporul unui experiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila FOTO Iulian Birzoi
Alexandru Rafila FOTO Iulian Birzoi

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, că în cazul în care parlamentarii vor vota membrii Guvernului Cioloş supun poporul român unui experiment, amintind de guvernarea din 2016, atunci când Dacian Cioloş a condus Guvernul, dar şi de cea de anul acesta, în care USR a făcut parte din Coaliţia de guvernare.

„Îl felicit pe domnul Dacian Cioloş pentru discursul pe  care l-a ţinut. A fost un discurs perfect, ideal, care ne duce într-o poziţie prin care noi trebuie să credem că acest discurs şi ceea ce ne-a spus Dacian Cioloş sunt lucruri care ar putea să se întâmple în România. (..) Nu putem să mergem înainte pe baza unui discurs”, a declrat Rafila. 

El a amintit că în perioada anterioară Ministerul Sănătăţii a fost condus de USR. "Ne găsim în situaţia în care avem 18.000 de cazuri pe zi şi peste 500 de persoane care decedează zilnic şi nu am auzit în niciun moment ca partidul sa îşi asume responsabilitatea pentru tragedie. INS a făcut informări repetate şi nu a fost în niciun fel luat în considerare”, a spus Alexandru Rafila. 

Parlamentarul a amintit de evenimentele din domeniul sănătăţii din anul 2016, când ministru era Vlad Voiculescu, iar prim-ministru Dacian Cioloş. Rafila susţine că la acel moment s-a încercat în mod repetat discreditarea corpului medical.

„Nu putem să reuşim să creăm o baza de încredere în România cu oameni care au decredibilizat sistemul de sănătate şi corpul medical (..) Cred că in această perioadă dacă continuăm cu aceiaşi oameni supunem poporul român unui experiment”, a mai declarat Rafila. 

Parlamentarii vor să tranşeze problema învestirii unui nou Guvern în prima parte a zilei. Dezbaterile pentru învestirea Cabinetului USR încep la ora 10.00, votul fiind preconizat a avea loc în jurul orei 12.00. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite