Raeţchi, scrisoare deschisă pentru Dragnea şi Tăriceanu: Luaţi exemplul lui Blaga. Demisionaţi de la conducerea PSD şi ALDE şi nu mai candidaţi la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, a transmis o scrisoare deschisă liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în care le-a cerut să urmeze exemplul lui Vasile Blaga: să demisioneze de la conducerile celor două partide şi să nu mai candideze la parlamentare.

„Am asistat ieri, cu toţii, la un gest de normalitate în politica românească şi care demonstrează că setul de criterii de integritate asumat de PNL este aplicat şi respectat de toţi membrii de partid, indiferent de funcţia pe care o ocupă. Pus sub acuzare de procurorii DNA, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a demisionat la scurt timp de la conducerea partidului, fără a invoca o conspiraţie a Occidentului şi a societăţii civile şi fără a ataca justiţia“, arată deputatul Ovidiu Raeţchi într-o scrisoare deschisă adresată liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. 

Liberalul punctează faptul că aceştia nu demonstrează decenţă nici în momentul în care primesc o condamnare definitivă, chiar dacă ea e cu suspendare. „În cazul dvs., domnule Dragnea, nici măcar o condamnare definitivă nu v-a convins că nu mai puteţi conduce PSD. Mai mult, la ora actuală sunteţi cercetat de DNA într-un alt dosar, în care sunteţi acuzat că aţi utilizat banii destinaţi oamenilor săraci din  Teleorman pentru a vă finanţa propria activitate şi filială politică. La rândul dumneavoastră, domnule Tăriceanu, aţi fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, fapte pentru care nu v-ati gândit să vă retrageţi din postura de şef de partid sau al Senatului, ci să îi atacaţi pe procurori şi să încercaţi să decredibilizaţi procesul de justiţie“, mai transmite vicepreşedintele PNL Bucureşti. 

Mai mult, Raeţchi a subliniat că demisiile lui Dragnea şi Tăriceanu ar fi un gest de normalitate. „Mai mult, lipsa de decenţă politică de care aţi dat dovadă, domnule Liviu Dragnea, fiindcă aţi găsit de cuviinţă să comentaţi asupra demisiei lui Vasile Blaga este fără precedent.  Un singur anunţ ar fi fost necesar din  partea dumneavoastră. Cel în care anunţaţi, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, că demisionaţi din funcţia de preşedinte al PSD, respectiv ALDE, şi că nu veţi candida la alegerile parlamentare din cauza suspiciunilor de corupţie care planează asupra voastră“ 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite