Raeţchi, scrisoare către Dan: Pun pariu public că nu veţi veni la audieri şi că PSD va invoca scuze puerile pentru a vă salva de numeroasele încălcări ale legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL şi vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Parlament, Ovidiu Raeţchi, i-a adresat ministrului de Interne, Carmen Dan, o scrisoare deschisă prin care o anunţat public data şi ora audierilor din cadrul Comisiei. Acesta a încheiat, însă, ironic, spunând că pariază pe lipsa sa de prezenţă şi pe faptul că PSD va invoca „scuze puerile” pentru a o salva de opinia publică şi de „numeroasele încălcări ale legii din seara de 10 august”.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raeţchi, i-a adresat ministrului de Interne, Carmen Dan, o invitaţie publică pe pagina sa de Facebook. Acesta o anunţă că este aşteptată la audieri pe data de 21 august, ora 10.00, şi că se aşteaptă să vină împreună cu şeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, dar şi cu alţii din conducerea instituţiei, aflaţi la comandă în seara protestului din Piaţa Victoriei.

Deputatul PNL a precizat că o încercare de evitare sau o amânare din partea ministrului Carmen Dan, nu ar face decât să confirme că îi este teamă de „numeroasele încălcări ale legii din seara de 10 august”, o eventuală absenţă a sa fiind doar un mod de a le ascunde. Totodată, Raeţchi şi-a încheiat postarea lansând un pariu public că PSD va găsi „scuze puerile” pentru imposibilitatea lui Carmen Dan de a se prezenta la audieri. 

Redăm integral scrisoarea lui Ovidiu Alexandru Raeţchi: 

„In atentia ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan,

Doamna ministru,

In urma discutiilor de ieri, din cadrul biroului Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, s-a stabilit ca veti fi invitata urgent, impreuna cu responsabilii din Jandarmerie, in cadrul Comisiei, pentru a explica Parlamentului (daca il respectati, desigur) si opiniei publice (daca o respectati, desigur) ce s-a intamplat la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.

Avand in vedere ca ne temem de diferite strategii PSD pentru blocarea audierii (ieri, de pilda, cei din PSD-ALDE au lipsit, neexistand cvorum), va informez public ca urmatoarea sedinta a Comisiei va avea loc marti, 21 august, incepand cu ora 10.00. Va informez ca veti fi asteptata de parlamentarii din Opozitie care sunt membri ai Comisiei, de reprezentantii presei si, imi place sa sper, de reprezentantii PSD-ALDE, care intr-o tara normala ar dori sa inteleaga de la cei responsabili ce s-a intamplat la mitingul din 10 august, exercitandu-si astfel atributiile profesionale.

Cred ca nu veti incerca sa evitati, sa amanati sau sa blocati aceasta audiere decat daca va temeti sau aveti ceva de ascuns. Cred ca orice artificiu birocratic va fi invocat de colegii dvs. pentru a va feri de parlamentari si de presa ar dovedi ca fugiti de intrebari. Imi amintesc cu cat entuziasm, cu cata graba ati venit in fata Comisiei, solicitand chiar dvs o intalnire in timpul vacantei de anul trecut, impreuna cu domnul Cucos, pentru a sustine un proiect de lege prin care se ofereau Jandarmeriei atributii de urmarire penala - si imi imaginez ce s-ar fi intamplat in noaptea de 10 august daca cedam atunci in fata argumentelor dvs si ale domnului Cucos si ii lasam pe jandarmi sa ii si interogheze, de pilda, pe cetatenii israelieni batuti vineri pentru ca mergeau cu taxiul prin Bucuresti.

Cred, in egala masura, ca le veti cere domnului Cucos, domnului Sindile si colegilor lor din conducerea Jandarmeriei sa dea curs invitatiei noastre. Demnitatea este o caracteristica esentiala a celor care lucreaza in sistemul de ordine publica, si ar fi nedemn ca domnul Cucos si colegii sai sa fuga de raspundere si sa se ascunda - ce paradox! - in spatele scutului facut de parlamentarii PSD. Sunt convins ca aparenta fuga a domnului Cucos din fata presei, de ieri, dupa o declaratie de un minut, reprezinta doar un accident inerent emotiilor inceputului.

Va asteptam asadar la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei Deputatilor de marti, 21 august, incepand cu ora 10.00.

Dar pun pariu public cu dvs ca nu veti veni si ca PSD va invoca scuze puerile pentru a va salva (faxul comisiei nu functioneaza, invitatia s-a ratacit in posta) si asta deoarece incercati sa ascundeti de Parlament si de opinia publica numeroasele incalcari ale legii din 10 august.”

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite