Raeţchi: PSD-ALDE au iniţiat o lege aberantă. SRI sau SIE ar trebui să le transmită celor suspectaţi de spionaj de ce nu au dreptul la certificat ORNISS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raetchi - FOTO Eduard Enea
Ovidiu Raetchi - FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi semnalează că PSD-ALDE au votat marţi în Comisia de Apărare un proiect de lege care ar putea pune în pericol siguranţa naţională. Liberalul explică că legea i-ar permite unui spion sau infractor să verifice cu uşurinţă dacă e supravegheat de SRI sau de SIE.

„Fix în sesiune extraordinară, majoritatea PSD şi ALDE din Comisia de Apărare a votat un proiect aberant conform căruia refuzul certificatului ORNISS - de acces la informaţii clasificate - trebuie motivat faţă de persoana refuzată. Cu alte cuvinte, SRI sau SIE ar trebui să transmită celor suspectaţi de spionaj în favoarea unui stat ostil, de exemplu, faptul că nu li se oferă acces la informaţii clasificate pentru că sunt luaţi în vizor şi supravegheaţi. Eventual ar trebui să li se devoaleze şi reţelele noastre de siguranţă naţională. Tot ce ar trebui să facă un spion sau un infractor pentru a afla dacă e vizat într-un dosar ar fi să ceară certificatul ORNISS - şi ar primi imediat un rezumat al direcţiilor în care e suspectat”, a scris Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

Liberalul a mai afirmat că proiectul aminteşte de „Cascadorii Râsului”, că e imposibil de aplicat şi că cel mai probabil va fi respinsă de plen sau de Curtea Constituţională.


„Dintre toate legile iniţiate de PSD în materie de siguranţă naţională, domeniu în care sunt oricum catastrofali, aceasta îmi aminteşte cel mai mult de Cascadorii Râsului. E imposibil de aplicat, cu certitudine că va fi respinsă de plen sau de CCR. În mod evident, SRI şi SIE au spus că nu susţin adoptarea proiectului de lege, care e pur şi simplu ilegal, bătându-se cap în cap cu principiile elementare ale clasificării informaţiilor, dar, sigur, clovnii PSD ştiu mai bine”, a conchis Ovidiu Raeţchi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite