Raeţchi (PNL) îi cere lui Firea demiterea directorului Teatrului Excelsior: În caz contrar, sunteţi complice la cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi la Adevărul Live FOTO Florin Şuler
Ovidiu Raeţchi la Adevărul Live FOTO Florin Şuler

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi cere primarului general Gabriela Firea să îl demită pe directorul Teatrului Excelsior din cauza incidentului provocat de evenimentul DoR, afirmând că, în caz contrar, ea este "complice" la un act de cenzură. Raeţchi aminteşte că la acest teatru s-au lansat şi candidaţii PSD la alegerile parlamentare, însă acum refuză evenimente artistice pe motiv că ar fi "politice".

"Faptul că evenimentul DoR Live nu a mai avut loc pentru că Teatrul Excelsior a decis că un film – un montaj cu fotografii realizate în timpul protestelor din Capitală – este nepotrivit, reprezentanţii teatrului spunând că frizează sfera politică faţă de care noi trebuie să ne păstrăm echidistanţi - reprezintă un act de cenzură inacceptabil care aminteşte de perioada de dinainte de 1989", scrie Raeţchi.

El cere primarului general Gabriela Firea să îi solicite demisia directorului Teatrului Excelsior.

"În caz contrar, sunteţi complice la acest act nepermis de cenzură. Cum este posibilca un teatru subvenţionat din bugetul public să găzduiască fără probleme lansarea candidaţilor PSD la alegerile parlamentare, dar să interzică evenimente artistice pe motiv că nu se doreşte asocierea cu mesaje politice?", scrie el.

Deputatul afirmă că, pe 17 noiembrie, a fost prezentă la acest teatru împreună cu Liviu Dragnea, cu ocazia lansării candidaţilor PSD la alegerile parlamentare.

„Vă reamintim faptul că pe 17 noiembrie 2016 aţi fost prezentă la Teatrul Excelsior“

"Ce poate fi „mai politic” decât o astfel de manifestare de partid? Sunt convins că înţelegeţi că mai sunt necesare şi alte manifestări artistice, nu doar cele pe care susţineţidumneavoastră, precum festivalul „Pasărea Măiastră”. Dacă într-adevăr nu ştiaţi de cenzurarea acestui eveniment şi totul nu este altceva decât excesul de zelal unui director de teatru care dorea să fie pe plac administraţiei locale PSD, atunci sunt convins că nu veţi ezita să luaţi măsurile necesare pentru sancţionareasa, dar şi pentru repararea acestei nedreptăţi", mai spune liberalul.

El mai cere şi reluarea spectacolului în forma dorită de organizatori.

Primarul general Gabriela Firea a cerut explicaţii conducerii Teatrului Excelsior despre anularea evenimentului organizat de publicaţia Decât o Revistă (DoR) din cauza unui film cu imagini din timpul protestelor din Capitală şi spune că va lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite