Raeţchi: Partidul lui Tăriceanu să se delimiteze de Verhofstadt sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European

Raeţchi: Partidul lui Tăriceanu să se delimiteze de Verhofstadt sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi solicită partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu să se delimiteze sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European, după ce liderul acestui grup, Guy Verhofstadt, a propus o rezoluţie prin care doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie consultative.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este regretabil că ALDE acceptă să facă parte dintr-un grup parlamentar european care pune în pericol în mod direct interesele cetăţenilor români. Europarlamentarul Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, a propus ca în chestiuni specifice zonei euro deputaţii să aibă un vot diferenţiat. Mai exact, doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie exclusiv consultative. Acest gen de abordare discriminatorie a condus la eşecuri de etapă ale proiectului european precum Brexit şi perpetuarea acesteia riscă să pună în pericol întreaga Uniune", susţine Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă remis Adevărul. 
 
Liberalul subliniază că interesele României sunt direct lezate de această prevedere, în calitatea sa de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene şi care îşi propune să adere la zona euro.
 
„În acest context, consider că este esenţial ca europarlamentarii români, membri ai grupului european ALDE, să se dezică de acest gen de abordare. Singura soluţie viabilă este aceea ca partidul condus de Tăriceanu să părăsească grupul european ALDE. În caz contrar, este evident că europarlamentarii ALDE acţionează împotriva intereselor cetăţenilor români", arată el.
 
Ovidiu Raeţchi aminteşte că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut recent declaraţii care au criticat proiectul european. „Îngrijorător este şi faptul că, recent, chiar preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de proiectul european şi a lăudat Brexit, spunând că a fost 'o decizie de curaj a britanicilor'. Un eventual refuz de detaşare faţă de rezoluţia din Parlamentul European al lui Guy Verhofstadt nu ar face altceva decât să alimenteze suspiciunile că ALDE este un partid care se poziţionează împotriva valorilor care au condus la apariţia Un

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările