Raeţchi, despre nominalizarea lui Vlase la conducerea SIE: Era previzibilă. PSD-ALDE nu ar fi votat o altă variantă

Raeţchi, despre nominalizarea lui Vlase la conducerea SIE: Era previzibilă. PSD-ALDE nu ar fi votat o altă variantă

Depuatatul PNL Ovidiu Raeţchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, membru al Comisiei pentru apărare din Parlament, a declarat joi că numirea lui Gabriel Vlase în fruntea Serviciului de Informaţii Externe (SIE) era una „previzibilă”, fiind vorba nu doar de „cutuma unui echilibru între conducerile civile ale serviciilor”, ci şi de majoritatea PSD-ALDE care nu ar fi votat o altă opţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a explicat joi de ce nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE de către preşedintele Klaus Iohannis era „una previzibilă”. 

„Există cutuma unui echilibru între conducerile civile ale serviciilor. În plus, majoritatea PSD-ALDE nu ar fi votat o altă variantă. Deci era cumva de aşteptat această nominalizare din partea preşedintelui. Provocările în domeniul siguranţei internaţionale sunt tot mai presante. Dincolo de diferenţele politice uneori contondente între noi, Vlase are experienţă in comisiile pentru apărare şi SIE. Atâta timp cât doar PSD-ALDE au majoritatea pentru a valida nominalizarea, numirea lui Vlase era cumva previzibilă. Atâta timp cât propunerea nu putea viza decat un om susţinut de majoritatea parlamentară, nu existau decât două-trei persoane cu CV pe această zonă, iar preşedintele a avut acces la informaţii despre fiecare în parte", a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit Mediafax. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus, joi, pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe pe deputatul PSD Gabriel Vlase. Postul era vacant de doi ani, iar propunerea a fost înaintată oficial Parlamentului României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: