Raeţchi, după declaraţiile scandaloase ale primarului din Târgu Mureş: Ar trebui suspendat dreptul de a candida pentru politicienii rasişti şi nazişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi. FOTO Eduard Enea
Ovidiu Raeţchi. FOTO Eduard Enea

Deputatul Ovidiu Raeţchi a criticat dur declaraţiile controversate ale primarului municipiul Târgu Mureş, Dorin Florea, liberalul fiind de părere că ar trebui ca politicienii „rasişti şi nazişti” să nu mai aibă dreptul de a candida.

„Declaraţiile primarului din Târgu Mureş ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puţin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasişti şi nazişti. Primarul din Târgu Mureş este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au "dreptul legal" să devină parinţi. Nazism în cel mai pur sens al termenului”, a scris pe Facebook deputatul Ovidiu Raeţchi. 

Reprezentantul PNL susţine că o problemă e faptul că nu se poate face nimic pe cale juridică pentru taxarea unor asemenea declaraţii.

„Grav este că primarul îşi asumă cu seninătate această calitate, ştiind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitaţi-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureş nu doar că îşi asumă, încântat de sine, calitatea de nazist ("mă doare în fund de cei care mă fac nazist"), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat şi cinic”, a completat liberalul.

În final, Raeţchi solicită un mecanism de interzicere a dreptului de a candida pentru persoane care fac asemenea declaraţii: „Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcţional de interzicere a dreptului de a candida până îşi adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o „situaţie financiară acceptabilă", „un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite