Raeţchi: Căderea Jandarmeriei să descalifice oameni e o îndeletnicire pe care nu o mai întâlnisem din perioada ideologiilor naziste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, susţine că nu e rolul Jandarmeriei să dea sentinţe etice. „Aparent, cineva din Jandarmerie a inceput sa considere ca talentul in folosirea bastonului de cauciuc e sinonim cu talentul in folosirea condeiului“, susţne Raeţchi.

„Penibila compunerea prin care Jandarmeria Romana decide cine «se descalifica ca oameni, ca cetateni si ca romani» (staruinta in cacofonie e remarcabila!). Ar trebui ca cineva sa prezinte scuze pentru ea.

Fara a ma pronunta in privinta unor eventuale proteste la adresa jandarmilor (fiecare are dreptul la opinie intr-o tara libera), cred insa ca Jandarmeria este intr-o grava confuzie cand considera ca rolul sau in stat este sa ne ofere opinii etice. Si, mai grav, ca are tocmai ea (o institutie cu atributii nu tocmai filosofice) caderea sa descalifice oamenii, indeletnicire pe care nu o mai intalnisem din perioada ideologiilor naziste. Aparent, cineva din Jandarmerie a inceput sa considere ca talentul in folosirea bastonului de cauciuc e sinonim cu talentul in folosirea condeiului. Sau ca e cazul sa redescoperim o parte din istoria Jandarmeriei din perioada anterioara Revolutiei din 1898.

Cat despre rationamentele care pun semnul egal intre Jandarmerie si statul roman, m-as fi bucurat sa le aud si cand trupele coordonate de Carmen Dan loveau romani cazuti peste fata, si cand atacau cetateni straini perfect nevinovati. Si in acele clipe jandarmii trebuiau sa-si aminteasca ca lucreaza pentru toti romanii si ca pot afecta imaginea tarii in lume“, a scris Raeţchi pe Facebook. 

Jandarmeria Română a transmis un mesaj important după ce, în ultimele zile, pe reţelele de socializare au apărut mesaje care incită la acţiuni de boicotare a paradei de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite