Ion Iliescu: „Am avut o relaţie civilizată cu Radu Vasile, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu regretă moartea fostului premier Radu Vasile, despre care spune că a fost un om deschis dialogului, în ciuda poziţiilor diferite.


„El are un om deschis dialogului şi, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite, relaţia noastră a fost o relaţie civilizată, de stimă şi respect reciproc. Este ceea ce caracteriza poziţia lui ca om politic“, a afirmat Iliescu.

Fostul şef al statului a afirmat despre Radu Vasile că era un om civilizat, cu care nu a avut niciun conflict, chiar dacă s-au aflat pe poziţii diferite.

„Regret că a încetat din viaţă Radu Vasile. Ştiam că era suferind, am avut contacte cu el chiar în perioada aceasta din ultimii ani, inclusiv când a fost la o intervenţie în Israel. Am avut o relaţie civilizată, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite. El era în conducerea PNŢ, a fost şi prim-ministru. Independent de acest lucru, a fost omul de dialog, adică relaţiile noastre nu au fost conflictuale în plan personal. A fost omul care găsea întotdeauna calea abordării deschise, civilizate“, a adăugat Iliescu.

Deschiderea spre dialog a fostului premier l-a ajutat şi în activitatea sa politică. „Nu ezita să se consulte. A fost momentul când minerii din Valea Jiului porniseră spre Capitală. El a plecat înaintea lor, a intrat în dialog cu ei, apoi în dialog cu partidele“, a mai menţionat Iliescu.

În acelaşi timp, preşedintele actual al PNŢCD, Aurelian Pavelescu a declarat că Radu Vasile s-a implicat în recontrucţia partidului din care a făcut şi el parte. „El a fost foarte iubit în partid. Suntem alături de familie în aceste momente dificile“, transmis  Pavelescu.

Radu Vasile a încetat din viaţă în noaptea dintre marţi  spre miercuri, la vârsta de 71 ani. Fostul premier suferea de cancer la colon, trecând prin mai multe intervenţii chirurgicale, atât în România, cât şi în Israel.

Cariera sa politică a fost completată de pasiunea spre literatură, totodată fiind şi un bun  profesor de economie.

Materiale pe aceeaşi temă:

Crin Antonescu: „Mă număr printre românii norocoşi care a avut privilegiul de a-l cunoaşte pe Radu Vasile“

Băsescu: „Radu Vasile a marcat epoca lui“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite