Radu Oprea: Premierul Cîţu a ieşit astăzi să se laude, dar nu merită felicitat. A reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a afirmat, sâmbătă, că premierul Florin Cîţu a ieşit să se laude, după anunţul Standard & Poor's, ”dar nu merită felicitate”. ”A reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil”, afirmă Radu Oprea.

”Premierul Cîţu a ieşit astăzi să se laude.  Dar nu merită felicitat chiar dacă Standard & Poor's a schimbat perspectiva de ţară la negativ la stabil. Ce uită să spună Florin Cîţu: că a reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil. Vă readuc aminte că S&P modificase perspectiva în decembrie 2019. Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a dus deficitul bugetar la un record istoric în acea perioadă, ceea ce a generat decizia S&P de scădere a perspectivei la negative”,  afirmat, sâmbătă, Radu Oprea.

Acesta se declară de acord cu premierul într-o privinţă: ”Sunt de acord cu premierul Cîţu că antreprenorii sunt adevăraţii eroi. Dacă au reuşit să supravieţuiască este numai meritul lor. Guvernul PNL şi apoi cel al coaliţiei de dreapta au "reuşit performanţa" de a acorda cel mai mic sprijin direct mediului de afaceri. Doar 2,4% ca pondere din PIB conform FMI. (Suntem lângă ţările din Africa, nu lângă Statele Membre UE)”.

”S&P justifică decizia de acum prin perspectiva absorbţiei fondurilor europene din PNRR. Dar în generarea programului Next Generation EU, Florin Cîţu nu a avut niciun merit. De ce ar trebui felicitat? Deocamdată PNRR-ul propus de PNL a primit nota 4 la Bruxelles. Şi nici cel propus de USR nu are perspective mai bune”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al PSD.

Acesta afirmă că ”stabilitatea ţării nu se obţine prin declanşarea crizelor politice”.

”Deci, Florin Cîţu, ne te lăuda atunci când nu ai motive. Guvernează dacă eşti în stare, dacă nu pleacă acasă”, a mai afirmat Radu Oprea.

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor's a păstrat ratingul de ţară, dar a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă, "eroii din economia românească, în această perioadă dificilă", sunt companiile private, antreprenorii.

El a afirmat că Guvernul a reuşit să reducă deficitul bugetar şi să aibă venituri mai mari la buget, fără a introduce noi taxe sau a le mări pe cele existente.

Cîţu a precizat că decizia agenţiei de rating vine cu obligaţia de a implementa rapid reforme.

"Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii", a subliniat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite