Radu F. Alexandru vorbeşte despre "Ambraburica". Andronescu îi răspunde: Nu e onorant pentru dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a spus, marţi, în plen, că "Abramburica" este "expresia reţinerii" modului în care s-a desfăşurat reforma în învăţământ în mandatele Ecaterinei Andronescu, aceasta replicând că nu este onorant pentru senatorul PDL faptul că a făcut această apreciere în Senat.

Radu F Alexandru a declarat, în cadrul dezbaterilor din plenul Senatului privind introducerea Bacalaureatului profesional, că în fiecare an sesiunea de bacalaureat ne pune în faţa unei realităţi care nu poate fi în niciun fel cosmetizată, o realitate extrem de dureroasă, şi anume rezultatele acestui examen.

"Sunteţi la al treilea sau al patrulea mandat la Ministerul Învăţământului. Sunt oameni care au preţuit foarte mult activitatea dumneavoastră, sunt oameni care au fost mai severi. <<Abramburica>> este expresia reţinerii pe care părinţi, comentatori, observatori ai modului în care s-a desfăşurat reforma în învăţământ au apreciat", a spus Radu F Alexandru.

În replică, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a transmis senatorului PDL că nu s-a supărat pe el, dar că nu e onorant să facă o asemenea apreciere.

"Este un personaj simpatic, dintr-un film, dar dacă eu nu m-am supărat şi nu mă deranjează, îndrăznesc să spun, şi îmi pare rău că spun acest lucru, pentru dumneavoastră nu este onorant că aţi făcut această apreciere în plenul Senatului", a spus Ecaterina Andronescu, la finalul dezbaterilor din plen.

Radu F. Alexandru a revenit la microfon, ţinând să clarifice exprimarea pe care a avut-o, scrie Mediafax.

"Am spus că sunt oameni care preţuiesc foarte mult ceea ce aţi făcut şi sunt oameni care sunt mai rezervaţi. Nu am exprimat un punct de vedere, ştiţi foarte bine care sunt senstimentele şi felul în care am tratat întotdeauna dialogul cu dumneavoastră. Sub nicio formă nu am emis o opinie personală, nu am catalogat în niciun fel activitatea dumneavoastră şi nu aş vrea să reţineţi ca un lucru care, pentru o fracţiune de secundă, să lezeze numele şi prestigiul dumneavoastră", a spus Radu F. Alexandru.

Votarea proiectului de lege privind introducerea Bacalaureatului profesional, planificată iniţial pentru ieri, a fost amânată în Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite